Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Tűz és jég dala vagy Gyűrűk ura?

Tűz és jég dala vagy Gyűrűk ura?

Figyelt kérdés
Melyiket ajánlanátok jobban?

2021. aug. 26. 18:22
A kérdező szavazást indított:
Tűz és jég dala
Gyűrűk ura
46 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

A nagy különbség az, hogy a Gyűrűk ura inkább mitikus jellegű, a Trónok harca meg mintha valós történelem lenne egy fantasyvilágban. Mindkettőnek megvan a saját hangulata, de ez adhat egy támpontot, hogy melyikkel kezdd.

Ja, és a Trónok harca elég véres, kicsit sok benne az öncélú erőszak.

2021. aug. 26. 18:34
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Gyuruk ura
2021. aug. 26. 18:44
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Bár mindkettő fantasy, de azért eléggé különböznek. Hogy melyik tetszik, az eléggé egyéni ízlés kérdése. Nekem a Gyűrűk ura jobban tetszett, de ez én vagyok.

Tűz és jég dala: politikai témájú soft fantasy kb a Tudor kori Anglián alapuló kitalált világgal, minimális fantasy tartalommal, legalábbis az elején. A karakterek felnövése, jellemfejlődése és a politikai intrikák a hangsúlyos részek.

Gyűrűk ura: hard fantasy mindenféle kitalált lénnyel és mágiával, komoly világépítéssel. Egy háborún, illetve alatta a főhőseink utazásán van a hangsúly, az útba eső szereplők és helyszínek megismerése is fontos. Jellemfejlődés és politikai intrika itt is van, de nagyságrenddel kevésbé fontos. Leginkább "adventure" kifejezés írja le legjobban a műfajt, azaz a főhős utazása, küldetése és az út viszontagságairól szól.

2021. aug. 26. 19:40
 4/12 anonim ***** válasza:
65%
Trónok harca! Könyvben is és sorozatban is
2021. aug. 26. 19:51
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Mindkettö
2021. aug. 26. 20:22
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Már csak azért is mondanám a Gyűrűk urát, mert annak legalább van lezárása :D De amúgy is az az alapja sok fantasynak, Martin is sokat merített belőle.
2021. aug. 26. 22:41
 7/12 anonim ***** válasza:
24%
Trónok harca lezárása siralmas, de ha ezt nem nézzünk akkor a Trónok Harca világa neked sokkal jobban tetszik
2021. aug. 27. 00:55
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
Könyvben meg sincs még a lezárása :D
2021. aug. 27. 01:31
 9/12 anonim ***** válasza:
37%
A Tűz és Jég dala, mert amíg a Gyűrűk Ura fekete és fehér, addig ez szürke is.
2021. aug. 27. 08:19
 10/12 anonim ***** válasza:
65%
Egyértelmű, hogy a Gyűrűk Ura, mert egy sokkal szebben kidolgozott világ, maga a történet is sokkal többet tanít számunkra. Ettől függetlenül a Trónok harcát is élveztem és olvastam. Sajnos utolsó két könyvet már lehet nem éljük meg...
2021. aug. 28. 14:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!