Na első akkor a magas labdára: Én tudok küldeni, de nem iszunk előre a medve bőrére. Bemásolom a kérdéseket, megoldod őket és privibe írd meg a válaszokat, de ha kedves akarsz lenni a többiekkel inkább írd meg itt nyilvánosan. Ez utóbbi esetben én írok Neked privátot arra a kommentedre amiben a válaszok vannak, elkerülendő, hogy miután kitetted a választ, más jelentkezzen meghívóért a nevedben.
1
Eki hat különböző mozielőadás közül csupán kettő megtekintésére tud időt szakítani. Hányféleképpen választhatja ki az előadásokat, ha a 6 előadás közül kettő ugyanabban az időpontban van? [Segítség: [link] *
2
A 32 lapos kártyát négy játékos között szétosztjuk. Mindenki 8 lapot kap. Mi a valószínűsége annak, hogy mind a négy ász egy játékoshoz kerüljön? [Segítség: [link] *
0,005
0,0851
0,00081
0,0078
3
Hány olyan különböző számpár van, amelyeknek a legnagyobb közös osztója 7 és a legkisebb közös többszöröse 186 340? (Nem tekintünk különbözőnek két olyan számpárt, amelyek a két szám felcserélésével keletkeznek egymásból.) [Segítség: [link] *
4
Egy madárkereskedő eladott 10 kalitkát a bennük lévő 10 madárral, de a vevőknek általában nem az a kalitka kellett, amiben a madár éppen volt. A kereskedő óvatosságból úgy cseréli ki a madarakat, hogy - segítségül véve egy üres kalitkát - egyszerre mindig egy madarat tesz át egy éppen üres kalitkába. Legfeljebb hány ilyen átköltöztetéssel lehet a legkedvezőtlenebb esetben is minden madarat a vevők által kiválasztott kalitkába tenni? [Segítség: [link] *
5
Engin és Eki felváltva feldob egy szabályos érmét. Az nyer, aki először dob ugyanolyat mint ellenfele legutolsó dobása. Mennyi annak a valószínűsége hogy Engin nyer, ha ő kezdi a játékot? *
1/5
1/4
1/3
0,42
Tessék itt vannak, és légyszíves akkor annyi becsület legyen, hogy lehetőleg jó megoldásokat számold ki, mondanám, hogy beküldés után várjuk meg a keddet míg értékelik és kiderül, hogy jók-e, de részemről ahogy megvannak a megoldások, én meghívlak.
Dehát ez sima valószínűségszámítás, azt hittem hogy megint valami phaszom sorozatot kell kockáról kockár végignézni.
Szóval nem igazán értem hogy mit kell ezen megfenteni, ki kell számolni oszt tschő.
Ráadásul ha jól látom, még a megoldás is megvan, csak ki kell választani. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!