Csoportos túrákra milyen korosztály jár?
Én is korodbeli vagyok és szoktam menni túracsoporttal. Vannak korunkbeliek, de a java itt is az idősödők, esetleg családosok. Edzőteremben is a többség középiskolás vagy középkorú.
Valahogy a 25-35 éves korosztály az ilyesmi aktív hobbik terén egy vákuum. Mindenhol kevesen vagyunk. Nem tudom, hogy a többség csak otthon hokizik vagy halálra dolgozza magát, de nem egyszerű velük találkozni.
Én gyakran megyek túrázni (Erdély). Volt, mikor magyar túracsoporthoz csatlakoztam, de ezek általában idősebbek, és a túrázás arról szól nekik, hogy isznak és isznak. Na úgyhogy inkább egyedül szoktam menni, pedig az nem egy életbiztosítás (rengeteg a medve).
Van egy erdélyi közmondás: a szász kirándulni megy a hegyekbe, a székely fát vágni, a román juhot terelni, a magyar inni.
Túrától is függ.
Teljesítménytúrákra alapvetően mennek fiatalok is, nagyobb túrákra is. De vannak a csoportos kirándulások ott inkább idősebbek vannak.
Mondjuk én is 30-asként azt látom-érzem, hogy inkább a 40-50-esek csinálják ezeket. A fiatalok meg saját társasággal mennek.
De igazából tök változó, egyik túratársam ment mindenféle szervezett túrára és azt láttam, hogy ott is mindig velük volt egy korombeli tök fullos csaj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!