Mik azok a dolgok amikkel fel lehet dobni egy fanfictiont vagy jobbá lehet tenni?
Jajj ömmm hát eléggé béna és nem tudom, hogy vállalom-e hogy én írtam :)
De amúgy ha tényleg van kedved elolvasni egy béna HP fanfictiont máris linkelem privát üzenetben. Előre is köszi amúgy
Természetesen alap a normális helyesírás, tagolás; továbbá fontos az írói stílus és a jó történet.
De hozzáteszem, hogy Wattpadon főként a "hátszél" számít, nem a minőség. Láttam már nagyon gagyi történeteket, amik "híresek" lettek, pusztán azért, mert az írónak sok haverinája volt, és egymás történeteit csillagozták. És olyant is, ami fantasztikus volt, de ismeretlenségbe süllyedt, mert az író "magányos" volt. Szóval az is fontos, hogy kapcsolatokat építs ki, pl kommenteld mások történeteit, és akkor ők is ránéznek a tiedre.
Link nekem is jöhet. :)
Fú, hát ez ízlés dolga, de a legtöbb dolog megegyezik azzal, amit egy "rendes" könyvben szeretnek az emberek. Figyelj a sztori részleteire, hitelesen írd meg a párbeszédeket, komplexek legyenek a karakterek, bontsd ki az érzelmeket és lehessen szimpatizálni velük (legyen meg a mit-miért, akkor is, ha rossz a gondolatmenetük, vagy eleve "gonosz" karakterről van szó -nem kell mindent leírni konkrétan, de tartsd ezeket fejben, miközben írsz), ne rágj mindent az olvasó szájába, írj ki figyelmeztetést előre a felkavaró tartalmakhoz, figyelj a helyesírásra. Amúgy ha olvasol, akár fanfictiont is, figyelj arra, mi ragad meg :) Illetve az jutott eszembe, hogy sajnos a platform is sokat számít, nem tudom, magyar sztoriknál mi az élhető, de én eleve nehezen veszem rá magam wattpados sztorira, szinte csak AO3-on olvasok. (Ha nagyon durva a helyzet, fanfiction.net-en, illetve nagyon ritkán Merengőn.)
Meg amúgy AO3-on nem nagyon van az, amit írtak fent, hogy kapcsolati háló, persze van író, aki népszerű lesz, de leginkább azért, mert tényleg tetszenek a történetei másoknak. Vannak ilyenek, hogy ismerik egymást sokan és elolvassák egymás történeteit, de ezek leginkább online barátságok és kis fandomokban fordulnak elő (mondjuk ha 10 ember ír csak valamiről, biztos rövid úton megismerkedtek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!