Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » 10/hányasnak ítélitek az...

10/hányasnak ítélitek az alábbi fotó alapján készült rajzom?

Figyelt kérdés

Imádok rajzolni, szerintem nem is csinálom rosszul, de a portré az nagyon nem megy... sem úgy az élethű dolgok rajzolása általában. Szeretném megtanulni. Ez az első ilyenem, fényképről másoltam (telefonról) - bár utálok másolni 😅. Kicsit szélesebb lett az arca a kelleténél, és olyan, mintha az eredetinek a bátyját rajzoltam volna meg 😂. Mi a véleményetek? Kezdésnek jó? 10/hány?

(16/l)

A két kép linkje: [link]

[link]

2021. márc. 27. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
6-7 közé tenném, az arányokon kell még javítani főleg, de az alapok egész jók, gyakorlással sokat fejlődhetsz nagyon.
2021. márc. 27. 21:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az eredetihez képest kissé csúnyácska lett a pasi, de ettől függetlenül van hozzá tehetséged. Én sosem tudtam ilyen jó portrékat rajzolni. Ha önmagában nézem: 7,5. Ha a hasonlóságot, akkor 5,5.
2021. márc. 27. 22:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
1-s véleményét osztom.Alapok megvannak,csak sok gyakorlás kell hogy csiszolódjon a tudásod.
2021. márc. 27. 22:21
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)!
2021. márc. 27. 22:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első portré rajznak jó.

Viszont az arányok a fény és árnyékolástechnikán sokat kell még javítani.

A 10-ből 6-ra értékelném.

Ha komolyan érdekel gyakorolj sokat.

Írj privát,ha szakmai tanács kell.

Üdv: Festő

2021. márc. 28. 09:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mivel már értékeltem a rajzot, kérdésedre válaszolta. Viszont egy mis segítség a jövőben, hogy mire figyelj.

Az egyik klasszikus hiba, amit kezdők vétenek.

Az arányok elrontása!

A fotóról, amit felraktál behúztam a vonalakat, amik segítenek a helyes arányok megtartásához.

A kép: [link]

Ezek lényeges dolgok, mert e nélkül csak vaktában találgatsz.

Nagyon sok gyakorlat szükséges, hogy kapásból valaki fel tudjon rajzolni pontos arányokat.

Ez egy váz a rajzhoz, mindig ezeket a vonalakat kell helyesen, arányosan felrajzolni, ha lehet nagyon halványa, akár vonalzó segítségével.

2021. márc. 28. 17:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)!
2021. márc. 28. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 10/5. Igen, portrénál (is) először az arányokat kell kimérni homlok, szem, orr, száj, áll arányai, függőlegesen és vízszintesen is, ezt térbe helyezve, aztán jöhet a karakter kidolgozása. A képed kezdésnek egyébként egész jó, bár az arányok mellett a karaktert sem sikerült elkapni, de az gyakorlottabb grafikusoknak se mindig jön össze, grafikailag a kidolgozás viszont egész értékelhető, nem rossz a tónusozás, és térben is egész jól elhelyezted. Persze még elég kidolgozatlan az árnyékolás is, de kezdésnek tényleg nem rossz. Csak így tovább!
2021. ápr. 15. 18:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a legújabb választ is :)!
2021. ápr. 15. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!