10/hányasnak ítélitek az alábbi fotó alapján készült rajzom?
Imádok rajzolni, szerintem nem is csinálom rosszul, de a portré az nagyon nem megy... sem úgy az élethű dolgok rajzolása általában. Szeretném megtanulni. Ez az első ilyenem, fényképről másoltam (telefonról) - bár utálok másolni 😅. Kicsit szélesebb lett az arca a kelleténél, és olyan, mintha az eredetinek a bátyját rajzoltam volna meg 😂. Mi a véleményetek? Kezdésnek jó? 10/hány?
(16/l)
A két kép linkje: [link]
Az első portré rajznak jó.
Viszont az arányok a fény és árnyékolástechnikán sokat kell még javítani.
A 10-ből 6-ra értékelném.
Ha komolyan érdekel gyakorolj sokat.
Írj privát,ha szakmai tanács kell.
Üdv: Festő
Mivel már értékeltem a rajzot, kérdésedre válaszolta. Viszont egy mis segítség a jövőben, hogy mire figyelj.
Az egyik klasszikus hiba, amit kezdők vétenek.
Az arányok elrontása!
A fotóról, amit felraktál behúztam a vonalakat, amik segítenek a helyes arányok megtartásához.
A kép: [link]
Ezek lényeges dolgok, mert e nélkül csak vaktában találgatsz.
Nagyon sok gyakorlat szükséges, hogy kapásból valaki fel tudjon rajzolni pontos arányokat.
Ez egy váz a rajzhoz, mindig ezeket a vonalakat kell helyesen, arányosan felrajzolni, ha lehet nagyon halványa, akár vonalzó segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!