Mi a baj a magyar youtube szórakoztató "részlegével"?
Vannak tényleg hasznos és vagány youtube csatornák, értelmes tartalomgyártók, a kérdés most nem is rájuk irányul, hisz legtöbbjük csak egy kisebb célközönséget szólít meg.
De mi a helyzet a nagyérdeműt megszólítani akaró videósokkal? Csak én látom úgy, hogy a felkapott magyar youtuberek legtöbbje csak az alsós-általános iskolás korosztályt tudja/akarja megszólítani? Legtöbb velem egykorútól (19 vagyok), de még a 16-17 évesek körében is azt hallom, hogy egyáltalán nem néznek magyar youtube-ot ha csak kikapcsolódni akarnak, mert egyszerűen nincs ilyen téren jó tartalomgyártó... Miért?
Amiket én néha-néha nézek az Paul Street beszélgetős videói, Dóri Végh érdekesebb(nek tűnő) vlogjai, Garázsmenet ha érdekes a vendég/téma, Radics Petit ritkán... Én bár őket nem szeretem, de itt van a B. Nagy Réka, Viszkok Fruzsi, Chloe From The Woods haul, meg szoba tour típusú videók. De valahogy ezeket sem érzem igazán áttörőnek, érdekesnek vagy egyedi stílusúnak.
Nyilván amerikai/angol youtube-on nagyobb a választék, mert többen is vannak, de ez még nem magyarázat arra, hogy pl majdnem az összes magyar lány youtuber, akit többen is néznek csak haul meg ilyen olyan tour meg unalmas vlog videókat, kérdezz-feleleket csinál UGYANABBAN a stílusban.
Ti hogy látjátok?
Aki nezettseget akar az direkt olyan tartalmat gyart amit a 12-14 eves korosztaly nez.
Vannak nepszeru youtubeosok akinek a nezoi felnottek de a feliratkozok szama max 20-30 ezer, ellenben masokkal akik 100.000 felett jarnak.
En is csinalok videokat de meg 2000 feliratkozom sincs, a nezoim 20 ev felettiek.
Értelmes youtuberek nem clikcbaitelnek, ezért nem lesz nagy nézettségük. A nyomik a fiatalokat szólítják, nyilván egy gyereknek több ideje lesz internetezni mint egy idősebbnek, éppen ezért ők többen vannak. Érdeklik őket a "100% veszélyes ne menj be Sponyabob titkos lávába épített szupergyémántkardtároló titkos bázisába" videók.
Sajnos sok ilyet találni, de ne hidd azt, hogy sokkal többen lennének a normálisoknál. Szimplán csak nem kerülnek szem elé a jók. Tű a szénakazalban, meg még sok ilyesmi amit írhatnék hasonlatnak.
2-es, hogy jön ide a Fidesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!