Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mit jelent a „ nekem nyolc” poén?

Mit jelent a „ nekem nyolc” poén?

Figyelt kérdés
Annyit tudok róla, hogy valamilyen zsidó vicc. Valaki tud róla valamit?

2020. dec. 31. 22:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Eszerint nem zsidó vicc és nincs is köze a zsidókhoz. Lehet kreáltak belőle viccet, de nem abból származik a mondás:

[link]

2021. jan. 1. 00:10
 2/7 A kérdező kommentje:

Biztosan van ilyen vicc!

Azt illető azt mondta: „Nekem nyolc,már ha valaki ért a poént... ”

És amikor rákérdeztem nem mondták meg, csak annyit hogy egy zsidó vicc, és hogy kutakodjak utánna ha annyira érdekel!

2021. jan. 1. 01:29
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Az illeto csak jartatta a szajat. Mondott valamit, amirol azt hitte, hogy szellemes, es amikor rakerdeztel, akkor a szokasos zsidozassal vagta ki magat. A tobbiek pedig gyavak voltak bevallani, hogy fogalmuk sincs mirol van szo.
2021. jan. 1. 09:13
 4/7 A kérdező kommentje:

De nem az eredeti illető mondta, hogy zsidó vicc hanem egy másik.

Meg még viccelődtek valamit hogy a nemtudom hányadik napi munka (asszem 6 vagy 8) is jó volt.

2021. jan. 1. 16:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Hááát ... én mindig úgy tudtam, hogy a "nekem nyolc" egyszerûen a hangzásból lett, abból, hogy "nekem jó", mert ugyanaz a magánhangzó.

Olyan értelemben szoktuk használni, hogy "nekem megfelel", méginkább, hogy "tökmindegy", "teszek rá", ahogy a linkelt magyarázatban is van.

Nem tudtam ezzel kapcsolatban semmi poénról, az meg eszembe se jutott, hogy zsidósághoz bármi köze lenne. Pedig zsidó vagyok és ismerek (alsóhangon) néhány zsidó viccet, antiszemita vicceket is. Persze, azóta továbbfejleszthették (79 éves vagyok).

" nemtudom hányadik napi munka (asszem 6 vagy 8)"

Lehet arról szó, hogy a zsidó vallásban az ünnep a szombat, vagyis a hetedik nap "Mert hat napon alkotta az Örökkévaló az eget és a földet, a tengert és mind ami benne van és megpihent a hetedik napon;" - 2Mózes 20:11 - [link]

(csak a kereszténység valamelyik zsinata az ünnepet áttette vasárnapra, mert Jézus akkor támadt fel)

De az is lehet, hogy az egykori követelésre céloztak: napi "8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás". (A kapitalizmus kezdetén a munkaidõ nem volt szabályozva, így lehetett (és volt is) akár napi 16 sõt 18 óra.

2021. jan. 1. 19:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt jelenti elsosorban, hogy "mindegy". Es a 8-as alakjabol szarmazik. Mert ha fejre allitos a 8-ast, akkor is ugyanazt a 8-ast kapod eredmenyul. Vagyis mindegy, hogy talpon all vagy a fejen.
2021. jan. 1. 20:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocs, a "hányadik napi munka" kapcsán azt elfelejtettem írni, hogy szombaton (a hetedik napon) teljes munkatilalom van, ezen a napon dolgozni súlyos bûn.
2021. jan. 1. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!