Megéri elmenni a DUE médiatáborba?
Szia! Én 2011-ben voltam először DUE táborban, és utána táborozóként visszamentem még háromszor, idén először pedig a rádiós csoport egyik vezetőjeként veszek részt. Ez szerintem elég sokat elmond... :)
Én is kommunikáció-és médiatudomány szakra jártam (Budapesten), de sajnos azt kell mondjam, hogy a fősuli 3 éve alatt is csak töredékét kaptam annak a szakmai tudásnak, amit akár egy(!) DUE tábor alatt. Ezzel persze nem azt mondom, hogy felesleges a KomMédia szak, de szerintem nincs olyan felsőoktatási intézmény, ahol ennyire tömény újságírói képzést kapsz, és nem tudok olyan médiatáborról sem, ami ennyire gyakorlatközpontú lenne, mint a DUE. Egy rövid sztori: főiskolán az egyik tv-s kurzuson csoportokban dolgoztunk, és a kurzus végére minden csoportnak kellett készítenie egy riportot, ami a körzeti tv-ben ment le. A tanár mikor megnézte az elkészült anyagokat, többnyire csak fogta a fejét, hogy "atya ég, mik ezek...", de mi 5-öst kaptunk meg egy jó nagy dicséretet. Mit ne mondjak, a mi riportunkat is csak az mentette meg, hogy korábban voltam DUE táborban, a tanár átadott tudásával nem sokra mentünk volna... :) De hangsúlyozom, ez nem általános jelenség a felsőoktatásban, ez csak egy saját, szélsőséges tapasztalat az egyébként sok pozitív mellett.
És akkor arról már nem is beszélek, hogy az első gyakorlati helyem a DUE táboros csoportvezetőm médiumánál volt, hogy hány interjút, cikket készíthettem táboron kívül is a DUE magazinnak és Rádiónak, vagy hogy pl. hány közönségtalálkozót moderálhattam a Sajtófesztiválon...
Igazából az, hogy a későbbiekben mennyit tudsz kivenni belőle, azon múlik, hogy mennyit raksz bele. A lehetőséged megvan a tanulásra, szakmai fejlődésre, a többi már csak rajtad múlik. Ja, és igen, a táborvezetők tényleg jó arcok. :) Én mindenképpen arra biztatlak, hogy gyere velünk táborozni már idén! :) Itt van egy kis pöpec összefoglaló az idei táborról:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!