Milyen tippetek volna kincskereséshez? Hogyan rögzítsem az instrukciós cetliket a természetben?
Szeretném meglepni a barátnőmet egy ajándékkal szülinapjára, de úgy gondoltam, hogy nem szimplán odaadnám neki, hanem beleraknám egy dobozba, amit egy számkombinációs lakattal lezárnék. Az ő feladata az lenne, hogy a lakat kódját megtalálja, ezért a közeli patak partján elrejtem ezeket és különböző instrukciókkal odavezetem ezekhez a pontokhoz. Ennek a megvalósítása már kész, egy apró dolog van, amit nem tudok eldönteni, mégpedig azt, hogy a papírokat hogyan rejtsem el. Gondoltam borítékra és kémcsőre is, ami parafadugóval le van zárva, de tartok attól, hogy (főleg utóbbit) hiába kötném ki pl. egy faághoz vagy az egyik híd korlátjára, egy erősebb szél elvinné. Nyilván a parafadugó nem túl nagy, így maximum egy vékony spárga férne át egy lyukon, amit belefúrnék.
Persze mivel a lakatot én zárom le, tudnám a kódot, de úgy lenne poén, ha valóban ő találná meg.
Arra vonatkozóan, hogy a cetliket mibe tegyem és mivel rögzítsem mindezt a tereptárgyakhoz, milyen ötletetek van? Nem akarok nagyon drága megoldásokat azért, ezt a részét egy 1000-esből nagyjából meg szeretném úszni, a kémcsöves megoldás nem is húzós, csak a kérdés az, hogy biztonságos-e.
(Az ajándék itthon lenne, szóval azt a dobozt nem viszem sehova, csak a kódot kell megtalálnia.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!