Lányok! Hogyan robbant be ez a Harry Potter mánia Tinderre?
Értem ez alatt, hogy rengeteg lány írja ki, hogy "Gryffindor" "Slytherin".
Amikor kijöttek a könyvek/filmek kevesebb ember beszélt róluk, mint most amit Tinderen látok. Mitől vált ez újra trendivé?
Öhm, srác vagyok, de te lemaradtál pár dologról.
A HP könyvek önmagukban nagyot szóltak, de a pontot az i-re a filmek tették fel. Azzal lett igazán népszerű. A HP világa könnyebben befogadható szerintem a lányoknak is, a Star Wars meg inkább a férfiaknak. A filmek kijövetele óta elég nagy rajongótábora van fixen a HP-nak. Ha belegondolok, nekem is szerette minden barátnőm.
Egyrészt a filmek jelentősen megdobták a könyvek sikerét és ismeretségét, nagyon sokan csak utólag olvasták el a könyveket.
Amikor a könyvek kijöttek, akkor még nem is volt Tinder és az egész internet még nagyrészt gyerekcipőben járt. Most van rá lehetőség és ezzel az egy szóval jelezted egy érdeklődésedet, ami már lehet téma indító, és aki ismeri a világot, annak el is árultál pár jellemvonást magadról. (Bár tudjuk a könyvekből, hogy nem volt mindig igaz, lásd a griffendéles Pettigrew esetét.)
Valamint a téma még mindig aktuális, hiszen egy nagyon népszerű világról van szó, amikhez jelenleg is készítik a filmeket és a legutóbb könyv (Cursed Child) is csak pár éve jelent meg. A világ sikere jelenleg inkább felfele megy, mintsem lefele.
#4: Jaj, hagyjuk már ezt a hugrabugusok az értetlenek sztereotípiát.
Kérdező, ha esetleg beszállnál, Pottermore-n nézd meg, ott az írónő állította össze a háztesztet: [link]
23/L (Ravenclaw)
Szerintem azért írják ki, mert úgy gondolják, hogy elmond valami róluk és szimpatizálnak a házhoz tartozó személyiség jegyekkel.
pl.
Gryffindor - „Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, / Házad Griffendél. / Oda csak az kerül, ki / Semmitől se fél.”[
Slytherin - „Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, / Ne tekints másra: / A Mardekár való neked. / Ott lelhetsz sok társra.”
Hufflepuff - „A Hugrabugnak nyájas népe / Békés, igazságos. / Oda mész, ha türelmes vagy / S jámbor – ez világos.”
Ravenclaw - „A bölcs öreg Hollóhátban / Éles elmék várnak. / Kiknek a tanulás kaland, / Oda azok járnak.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!