Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Hogyan neveznétek el ezt a...

Hogyan neveznétek el ezt a farkast (regény szereplő)?

Figyelt kérdés

Egy történeten dolgozom, unaloműzésből írom.

Most a történet nem lényeg, de a lényeg hogy van benne 3 farkas akik a főszereplőt segítik, így elég fontosak.

Már kettőnek sikerült passzoló nevet találnom, már csak a harmadiknak kéne.

Nézegettem név generátorokat, olvasgattam képregények, más storykat hátha találok egy jó nevet, de semmi. Google fordító al fordítgattam szavakat nem nagyon ismert nyelvekre (zulu, baszk stb) , hátha. Egyik sem illik rá úgy igazán. Ezt az oldalt is néztem, átolvastam az összes nevet.

[link]

Egy rövid leírás a farkasról:

Egy fiatal hím, nem túl termetes, alacsonyabb még néhány vele egykorú nősténynél is. Hoszzú tömött, enyhén hullámos bundája van. Alapszíne csokoládé barna, pofája, mellkasa, és szeme körüli rész krém színű. Mellső lábai könyökig krémszínűek, a hátsó lábai a térdéig. Lábait ezen kívül apró pöttyök tarkítják. Farka teteje barna, alja krém. Szeme sárgászöld.

Kicsit félnék és bizonytalan, nagyon szeret olvasni, mindent tud a történelmükről. Éles eszű,de bátor is, ha szerettei védelméről van szó.

Szerintetek milyen név illene neki? Semmi képp nem szeretnék ilyen Barni, meg sáros meg hasonló neveket adni neki, mivel a másik két farkasnak is idegen nyelvű neve van (Thorac, és Fenrirh). Valami olyasmit szeretnék ami jellemzi őt.

Tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm

(trollok kíméljenek, nem szeretnék Sanyi nevű farkast😂)

2020. szept. 26. 18:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a másik két név a skandináv mitológiából van, akkor a harmadik miért nem?

Két testvére van: Jormungand és Hel.

Alakítsd át ezeket. Loki az apjuk, az ő nevét is alakíthatod. Hélok, Lokhel, stb.

Vagy Fenrir gyerekei: Sköll, Hati.

Az "olf" farkast jelent a régi nyelven. Vonj ehhez valamit hozzá. Használd valamelyik legendás király nevét pl. Rolf, Beowolf.

Nekem van még1 módszerem a nevekre. Nézegetem állatok latin neveit és ami szimpatikus, azt használom. A szürke farkas nevét elrontotta a Dr. House, viszont vannak más farkasok is. Pl. a "Canis rufus". A Rufus jó név lehet. Belecsempészheted az olfot is. Rulfus, Rolfus vagy ilyesmi.

Vagy nézd meg mi a barna latinul. De azt a szót nem javaslom.

2020. szept. 26. 18:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Próbálhatod tovább a Skyrim megoldást.

Abban ugye két vérfarkas karakter Farkas és Vilkas volt, ami ugye magyarul és litvánul farkast jelent (gongolom legalább az egyik nem lep meg). Megkeresheted egy olyan nyelven, amin valami olyasmi jön ki, ami hangzásra is tetszik.

Például izlandiul "úlfur". Ez abbol a szemponból is jó lehet, hogy a másik kettőnek északi mitológián alapuló nevet kerestél, és az izlandi rokon nyelv és kultúra.

2020. szept. 26. 18:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor legyen Béla XD

(na jó, nem akartam bunkó lenni, de egyszerűen muszály volt)

2020. szept. 26. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!