Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mennyit tudtok a cserkészetről?

Mennyit tudtok a cserkészetről?

Figyelt kérdés
En cserkesz vagyok...arra lennek kivancsi, hogy akik nem cserkeszek mennyit hallottak rola vagy mennyit tudnak egyatalan tudjak e, hogy van Magyarorszagon?

2020. aug. 18. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Semennyit szinte. Tudtam, hogy van itt is, talán vallási felekezetek csinálják a cserkész programokat, plusz ugye csomót tanulnak kötni és van barna egyenruhájuk, legalábbis az amcsi filmekben.
2020. aug. 18. 21:34
 2/10 anonim válasza:
Nomád táborba járok, és (nem tudom miért) hagyományosan rosszban vagyunk velük. Éjjeli zászlólopás meg hajnali ébresztő, ilyesmikből áll ez a "háború" (de már a mostani szervezők táborozó-kora óta). Tavaly a szomszéd réten táboroztak, este mindig doboltak és nagyon idegesítőek voltak...
2020. aug. 18. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy-két spanom cserkész. Igazából ők már idősebbek szóval nagyrészt gyerekekre vigyáznak, de abból amit tőlük hallottam élvezik. Nekem valahogy úgy magyarázták mint egy ottalvós tábor a természetben.
2020. aug. 19. 07:16
 4/10 Alex Fly ***** válasza:
Kb. olyasmi lehet, mint annak idején az úttörők...
2020. aug. 21. 02:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Nos, minden válaszoló nagy tévedésben él. Kezdem sorban:

#4 a cserkészetnek semmi köze az úttörő mozgalomhoz. Sőt, az úttörő mozgalom lett a cserkészetről mintázva, csak az uttörő mozgalom alapja a politika, a cserkészeté pedig a vallás.

#3 a cserkészet sokkal több, mint egy ottalvós tábor a természetben. Attól, hogy a szabadban sátrazunk és védjük a természetet nem leszünk cserkészek. A cserkészet egy életérzés, egy feladat, egy hivatás. Aki cserkész, az fogadalmat tesz arra, hogy "híven teljesíti kötelességeit amellyel Istennek, hazájának és embertársának tartozik"

#2 az idegesítő dobolás biztosan egy keretmesés mozzanat része volt. A cserkész táborok általában egy téma köré épülnek, ezt hívjuk keretmesének. A keretmese lehet egy történelmi kor, egy esemény. A zászlólopás egy nagyon jó játék a kognitív képességek, az önuralom és a reflexek fejlesztésére, személy szerint egyik kedvencem egy cserkésztáborban. Mi nem vagyunk rosszba senkivel, esetleg ti nem szerettek minket:)

#1 nem mindent kell elhinni amit a filmekben látunk. Nálunk errefelé az ing színe általában zöld. Vallásos szervezet, de nem egyházak szervezik a programokat. Egy csekészcsapatot támogathat egy egyház vagy iskola, de attól még nem lesz a tulajdona. A programokat az MCSSZ (magyar cserkész szövetség) szervezi országszinten, de több szövetség alkotja a WOSM-ot (magyarosítva: cserkészek világszövetsége, world organization scout movement), ez szervezi világszerte a programokat, például a r évente megszervezett Jamboreet.

Remélem helyre tudtunk tenni egy pár téves fogalmat, ha még van kérdés, nyugodtan feltehetitek, állok rendelkezésre.

Norbi, őv, 1111.

2020. dec. 15. 21:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Pfuha.... Hármas vagyok.... Most felhívtam a haveromat. Kilencedik éve cserkész. Igen volt eskü is, hogy védik a természetet. De rohadtul nem keverték bele a hazát. Nem is értette ez, hogy jön ide, ahogy én sem😕
2020. dec. 15. 21:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Cserkészfogadalom

Én (név), fogadom, hogy híven teljesítem kötelességeimet, amelyekkel Istennek, Hazámnak és embertársaimnak tartozom. Minden lehetőt megteszek, hogy másokon segítsek. Ismerem a cserkésztörvényt és azt mindenkor megtartom.

Forrás: cserkész.hu

Tettem fogadalmat, és tudom mi a fogadalom szövege:) az elég baj, ha a vezetőjük nem foglalkozott komolyabban a hazaszeretet kialakításával

2020. dec. 15. 21:51
 8/10 anonim ***** válasza:

6-os: melyik csapatban cserkész? Milyen esküt tett? Köszi!

Balu

2020. dec. 15. 22:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyossak vagytok h leirtatok a cserkeszetet (nagyjabol);)), de en meg mindig kivancsi lennek, hogy egy "atlag" ember aki nem cserkesz az mennyit tud rola ??(milyen altalanos sztereotipiak vannak)
2020. dec. 15. 23:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Gondoltam leírom, hogy ne éljenek tévedésben az emberek
2020. dec. 16. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!