Mennyit tudtok a cserkészetről?
Nos, minden válaszoló nagy tévedésben él. Kezdem sorban:
#4 a cserkészetnek semmi köze az úttörő mozgalomhoz. Sőt, az úttörő mozgalom lett a cserkészetről mintázva, csak az uttörő mozgalom alapja a politika, a cserkészeté pedig a vallás.
#3 a cserkészet sokkal több, mint egy ottalvós tábor a természetben. Attól, hogy a szabadban sátrazunk és védjük a természetet nem leszünk cserkészek. A cserkészet egy életérzés, egy feladat, egy hivatás. Aki cserkész, az fogadalmat tesz arra, hogy "híven teljesíti kötelességeit amellyel Istennek, hazájának és embertársának tartozik"
#2 az idegesítő dobolás biztosan egy keretmesés mozzanat része volt. A cserkész táborok általában egy téma köré épülnek, ezt hívjuk keretmesének. A keretmese lehet egy történelmi kor, egy esemény. A zászlólopás egy nagyon jó játék a kognitív képességek, az önuralom és a reflexek fejlesztésére, személy szerint egyik kedvencem egy cserkésztáborban. Mi nem vagyunk rosszba senkivel, esetleg ti nem szerettek minket:)
#1 nem mindent kell elhinni amit a filmekben látunk. Nálunk errefelé az ing színe általában zöld. Vallásos szervezet, de nem egyházak szervezik a programokat. Egy csekészcsapatot támogathat egy egyház vagy iskola, de attól még nem lesz a tulajdona. A programokat az MCSSZ (magyar cserkész szövetség) szervezi országszinten, de több szövetség alkotja a WOSM-ot (magyarosítva: cserkészek világszövetsége, world organization scout movement), ez szervezi világszerte a programokat, például a r évente megszervezett Jamboreet.
Remélem helyre tudtunk tenni egy pár téves fogalmat, ha még van kérdés, nyugodtan feltehetitek, állok rendelkezésre.
Norbi, őv, 1111.
Cserkészfogadalom
Én (név), fogadom, hogy híven teljesítem kötelességeimet, amelyekkel Istennek, Hazámnak és embertársaimnak tartozom. Minden lehetőt megteszek, hogy másokon segítsek. Ismerem a cserkésztörvényt és azt mindenkor megtartom.
Forrás: cserkész.hu
Tettem fogadalmat, és tudom mi a fogadalom szövege:) az elég baj, ha a vezetőjük nem foglalkozott komolyabban a hazaszeretet kialakításával
6-os: melyik csapatban cserkész? Milyen esküt tett? Köszi!
Balu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!