Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Rally, hogyan kezdjek neki?

Rally, hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Szép napot! Nem vagyok biztos benne, hogy ide kellene írni ezt, ha így van, akkor elnézést, átírom másik témába.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan kellene elkezdeni a rally-t? Hónapok óta bújom a külföldi videókat, de szerintem ott kicsit komolyabban veszik a szabályokat, mint itt.

Felsorolom azokat a kérdéseket, amik felmerültek bennem:

1.: Rally iskola, illetve ilyen "jogosítvány" kell magyarországon? Illetve lehet szerezni? Mert amiket találtam rally iskolákat, ott csak élményvezetés volt, ugye betanítással.

2.: Talán az egyik legkomolyabb kérdés, amiben soha senki nem ért egyet, hogy az ember egy előrre megépített autót vegyen, vagy maga rakja össze? Melyik a kölcséghatékonyabb? Megéri otthon a 0-ról felépíteni egy autót?

3.: Milyen boltokat ajánlanátok alkatrészek, kiegészítők, gumik vásárlásához?

4.: Milyen autó van magyarországon, amit olcsón meg lehet kapni, de mégis jól meg lehet csinálni versenyautónak?

5.: Milyen rendezvényekre érdemes kezdőként elmenni? Van kimondottan kezdőknek?

Egyenlőrre ennyi, ha van valami még, akkor hozzászólásban megkérdezem.

Az esetleg felmerülhető kérdésekre a válasz: 22 éves vagyok, jópár éve vezetek, tőkével nem lenne probléma, 16 éves korom óta gyűjtöm a pénzt. Ha valami még szükséges, jelezzétek.

2020. jún. 30. 18:47
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem sokra haladsz ha külföldi videókat nézel. Abból sem vezetni, sem szerelni nem fogsz megtanulni, max. álmodozhatsz, hogy pl. egy WRC hogyan gyorsul, vagy hogy egy világbajnoki szervízpark hogyan néz ki.

Ez a nyálcsorgatáson kívúl semmi másra nem alkalmas. Viszont neked itthon, a jelenleg érvényes szabályok szerint kell majd versenyezni.

Ezeket megtalálod,a "Magyarország Amatőr Rallye 3 Bajnokság Szabályai 2020". címen.

A kérdéseidre:

1. hivatalosan nincs ilyen iskola.

2. ha nulláról indulsz, akkor inkább kész autót vegyél

/ettől még egyszerúbb, ha egy-két versenyre bérelsz kész autót, szervizzel együtt/

3. bérlés esetében ez a kérdés nem kérdés

4. a bérlés erre is megoldás

5. az említett R3 erre lett kitalálva.

"22 éves vagyok" -ezzel nincs baj, nem vagy elkésve a rallyezáshoz

"jópár éve vezetek" -semmit nem jelent, a gyorsasági szakasz egy másik világ.

"tőkével nem lenne probléma" -de igen! Ígylátatlanban mondom, hogy kevés.

Ettől függetlenül szívesen válaszolok ha van még kérdésed. ;)

2020. júl. 5. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!