Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Hogy tanuljak meg gitráon...

Hogy tanuljak meg gitráon ujjal pengetni?

Figyelt kérdés

Sajnos az akkordozás az nem megy, mert nem tudom hogy hogy működik.

Na de ujjal hogy tanuljak meg rendesen pengetni? Vannak olyan tabok ahol egyszerre több húrt kell megpengetni. Na az egyáltalán nem akar menni normálisan.

2020. jún. 24. 23:14
 1/7 Mojjo ***** válasza:
100%
Hát, gitározni nem fogunk tudni megtanítani itt írásban, egy fórumon keresztül. Amit első körben tudok javasolni az az, hogy keress egy tanárt. Ha ez nem megy, akkor netes tanító oldalakat, illetve youtube videókat érdemes nézni. Meg könyveket. Pl Puskás - gitáriskola, Muszty - Dobay - Új Gitáriskola, Phil Capone - Négyujjas pengetési technikák gitáron.
2020. jún. 24. 23:37
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Iratkozz be az állami zeneiskolába, erre való.
2020. jún. 25. 05:18
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

Olyan nincs, hogy nem megy a pengetés és akkor majd ujjal fogod nyomni. Olyan van, hogy nem értesz a tanuláshoz, ami nem baj, hiszen tanulni is meg kell tanulni. Azonnal nem fog menni semmi, gyakorolni kell, lassan!

Itt egy ember, aki szuper oktatóanyagokat készít. Van pengetéssel kapcsolatos is, de neked nem ez az alapvető problémád.

https://www.youtube.com/channel/UCfiMkclfu2E2Z5CNR_vHUjQ

A nem tudod hogy működikre is van megoldás: Zeneiskola

Illetve érdemes eldönteni, hogy fontos e neked ez a dolog annyira, hogy energiát tegyél bele. Ha nem, akkor válassz más hobbit. Mondjuk lepkegyüjtés...

2020. jún. 25. 06:52
 4/7 anonim ***** válasza:
2020. jún. 25. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy csináltam, h először csak 1 újjal pengettem mindig, ami a hüvelyk új volt. Miután már gyakorlottabb voltam ebben, bevontam a mutatóujjamat, és onnantól 2 ujjal pengettem mindent, aztán 3 ujjal, és végül 4 ujjal is. Ha nagyon akarom, akkor a kisujjamat is be tudom vonni a játékba, de az már felesleges többnyire.

De ez kb úgy volt nálam, h 1 évig hüvelyk, aztán a 2 ujjasat 2 évig nyomtam, és a 3 ujjal is elvoltam egy darabig mire be mertem vonni a 4.-et. Szóval gyakorlás nélkül nem fogod megúszni. Én minden nap 3-4 órát minimum gyakorlok évek óta.

2020. jún. 26. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Ejha, már nem is emlékszem nekem hogyan kezdődött el ez a négyujjas, viszont ugyanazzal küzködtem mint te hogy a pengető sehogy nem állt a kezemre. Ma sem igazán, sőt, ezért tele van a zsebem minden fellépés előtt különféle vastagságú és anyagú pengettyűkkel mert olykor pofába is veszem vagy eldobálom.

Muszty-Dobay és zenesulis klasszikus gitáriskolából tanultam egy évig szolfézs a Nagy-Mosóczi, és Puskás könyveiből)

2020. jún. 29. 00:22
 7/7 A kérdező kommentje:
A pengetővel való pengetés pont hogy megy. Ujjal nem tudok.
2020. júl. 2. 21:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!