Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyen fandomokból szoktatok...

Milyen fandomokból szoktatok shippelni karaktereket? A meleg vagy a hetero párosokat szeretitek? Szoktatok angolul is olvasni vagy csakis a magyar jöhet szóba?

Figyelt kérdés

Legtöbbször úgy érzem, hogy mindenkinek csak egy-két kedvence van, és én vagyok az egyedüli, aki mindenbe bele tud látni mindent. XD

Animék, HP, sorozatok... főként slash, de jöhet pár hetero is.

Szerintem, ha jól van megírva, akkor bármi elképzelhető.

Mondjuk én csak angolul olvasok, ahol ténylegesen jó írók vannak.

Ti hogyan gondolkodtok ezekről?

(A gyűlölködő emberek véleménye nem érdekel. XD)

2020. jún. 23. 15:51
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Én is ahogy leülök valamit nézni, már rögtön a shipeket keresem. :,D Vagyis már nem olyan szinten, mint tiniként, már tudom értékelni a történeteket is. De valahogy jól esik a lelkemnek a shippelés, ehehe.

Első sorban leszbikus shipeket keresek vagy keresnék, ha lennének normális női szereplők... :( De többségében BL shipjeim vannak, talán azért, mert több a jó férfi karakter illetve tőlük elvárás, hogy a romantikus érzelmeiket tartsák a négy fal között. Jól esik látni, ha kitörnek belőle. Szerintem ez tetszik nekem a leginkább benne, mert megmondom őszintén, itt a valóvilágban nem rajongok a férfiakért.

A heteró nagyon, nagyon ritka, az valahogy nem az én világom. :\

2020. jún. 23. 16:40
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Leginkább animében shippelek párosokat nemtől és szexuális orientáltságtól függetlenül. Inkább BL-shipjeim vannak, de van egy-két heteró is.
2020. jún. 23. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem elég gáz ez a 'csak ilyen meg csak olyan szexualitású shipeket szeretek' hozzáállás, mert így lett az a helyzet egy csomó fandomban, hogy két helyes fehér pasi shipje a legnépszerűbb, pedig amúgy nulla a dinamika köztük.

Engem a szereplők személyisége és hogy egymással milyen érdekesen működnek sokkal jobban érdekel, mint az, hogy most az a két szereplő nő, férfi, genderqueer vagy bármi más.

A médiát tekintve pedig ugyanúgy emiatt mindig shippelek, ha van érdekes dinamikájú szereplőpár a sztoriban. Leszbikus párból van így nekem a legkevesebb egyébként, mert, ahogy azt mind tudjuk, szeretik nem kidolgozni a női szereplőket, ami a halálom, de nézőként nem sok mindent tudok tenni ellene.

2020. jún. 23. 16:50
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
borzasztóan egyetértek a 3.-al nem tudom miért van ennyire lepontozva. egyszerűen utálom amikor 2 olyan karaktert shippelnek akik között semmi kémia (pl. deku és bakugo,na ettől a shiptől borsózik a hátam). nekem sincs megszabva,hogy most csak bl vagy gl shipjeim vannak vagy csak heteró,ha van 2 karakter akik között van kémia és esetleg a kapcsolatuk is canon,akkor szerintem az egy jó ship és megéri shippelni. tudom,hogy a ship is csak fiction semmi komoly,főleg ha nem is canon de amikor már olyan shippek vannak,mint sangwoo és yoonbum az már hányinger.
2020. jún. 23. 18:47
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

"Milyen fandomokból szoktatok shippelni karaktereket?"

Elsősorban - szinte kizárólag - a Supernaturalból. Éppen emiatt nem mondanám multishippernek magam. Leginkább azokat shippelem, akik között valóban van kémia, viszont el tudom fogadni azokat is, amik az eredeti sorozatban nem is gondolna senki. Ha jó a történet, semmi kifogásom ellene. Bár inkább az OTP-m mellék/háttér shipjeivel vagyok így. Fő történet szál jó, ha az OTP-mről szól. Elolvasok néha olyanokat is, amiket egyébként nem, bár az is előfordult, hogy megszakítottam az olvasást, és soha többet nem olvastam újra.

"A meleg vagy a hetero párosokat szeretitek?"

Régebben voltak hetero shipjeim is, de meguntam (ez az igazság), és mára már csak gay (BL) shipjeim vannak.

"Szoktatok angolul is olvasni vagy csakis a magyar jöhet szóba?"

Mindkét nyelven olvasok, de a külföldi több, és színvonalasabbak, úgy vettem észre. A Magyarok között is vannak jók, de mivel alig találok újat, így maradnak a külföldiek. Nemcsak olvasok, de írok is ilyen sztorikat.

Egyenlőre a célom csak annyi, hogy elérjem a 100 történetet, de utána sem fogom abba hagyni. Magam örömére írom a történeteket, ha valakinek még tetszik is, amikor olvassa, az csak hab a tortán. :)

2020. jún. 23. 23:00
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
Mindenben tudok találni shippeket, ami az esetek 99%-ban hetero,a maradék 1% yuri.
2020. jún. 24. 18:43
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Csak azért néztem egyszer meg, mert nagyon erőltették, de nem szeretem az ilyesmit. Maradnék a magyarnál, az angol nem tetszett, amit mutattak.
2020. jún. 30. 05:14
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

Változik, van minden mint a mesébe.

Pár aktuális nagy kedvenc:

KorraxAsami (Alta)

NickyXJoe (old guard)

KirkXSpock (Star Trek)

SarekXAmanda (Star Trek)

GarakXBashir (Star Trek)

KiraXJadzia (Star Trek)

BeauXYasha (Critical Role)

FjordXCaduceus (Critical Role)

CalebXEssek (Critical Role)

(CalebXMolly (Critical Role)

GeraltXJaskierXJennefer (Witcher)

Ot8 (Sense8)

Általában két faktor van, alulírott történet és jó dinamika az ami érdekessé tesz egy shipet.

Van mindeféle pár, az ot3 is érdekes tud lenni ha jól van megírva. Inkább ez, mint a kiutálós-féltékenykedős történetek amik 2006 körül voltak mindenütt...én ezt untam meg.

Amint látod nem sok heteró shipem van, ezek annyira nem érdekelnek, de lmbt van minden féle.

Főként angolul olvasok, de igazából mindegy, mindkét nyelven jöhet.

2020. szept. 16. 20:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Leginkább animékben és könyvekben szoktam shippelni.

A ugyanannyi heteró shippem van, mint meleg.

2021. szept. 12. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!