Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Hogyan írjak jó karaktereket...

Hogyan írjak jó karaktereket a történetemhez?

Figyelt kérdés
Mi segíthet abban, hogy erős, "élő" karaktereket tudjak megírni, akik a történet során a cselekedeteikhez hűek?

2020. jún. 23. 08:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ahhoz hogy egy élő karaktert alkoss mindennél jobban kell ismerned. Erre vannak nagyon jó karakteralkotó lapok, amiket ha kitöltesz akkor egy élő karakter áll előtted. (Ehhez mondjuk nekem személy szerint sosem volt türelmem, én inkább csak kitalálom magamtól és próbálom észben tartani).

Még egy nagyon fontos dolog, hogy nem te döntöd el hogy a karaktered mit csinál. Ha jól kidolgozott, élő karaktereid vannak, akiket úgy ismersz mint a tenyeredet, akklr már tényleg csak az kell, hogy legyen egy konfliktus és leírni hogy a karakterek mit reagálnak (és mégegyszer, ezt nem te döntöd el, mert ha igen, akklr abból valószínűleg karakteridegen cselekmény lesz ami nem jó). Szóval van egy konfliktus, és mivel te ismered a karaktereidet, tudod azt is hogy mit reagálnak egy adott eseményre.

Erre egy nagyon jó példa George RR Martin Tűz és Jég dala könyvsorozata, ahol minden karakter élő, ráadásul a több nézőpont miatt mrg is érted az összeset, szóval nagyon ajánlom ezeket a könyveket. Ráadásul ezek arra is jók, hogy megismerkedj a karakteridegen cselekménnyel. Csak nézd meg a Trónok Harcát: az első 4 évadban jó a cselekmény, viszont utána átmegy ilyen hatásvadász karakteridegen cselekménybe.

2020. jún. 23. 12:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Tölts nagyon sok időt a karaktereidel. Értem ezt úgy, hogy gondolkodj rajtuk, hogyan illeszkednek be a világodba, mik a céljaik, hogyan próbálják azokat elérni. Keresd meg a "hangjukat", hogy meg tud őket különböztetni egymástól.

Minden karakter szolgál valahogy a történet részére és a történet is szolgál számukra.

Én mindig egy-két érzelemből vagy karaktertípusból indulok ki, és onnan építem ki őket. Van egy karakter, aki kalandor. -> Középkorú férfi -> Szeret inni -> a kalandjairól mesél, magáról nem -> sötét dolgok húzódnak meg a háttérben -> végre megpillantja a célját, de az választás elé helyezi: a barátai vagy a vágy? Mi határozta meg eddig és mi szolgálná a fejlődését?

Gondolj bele sokat a szereplőidbe.

2020. jún. 28. 18:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2020. jún. 28. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!