Milyen nagyon igényes, stílushű Harry Potter fanfictionöket tudtok?
Nem vagyok jártas a fanfictionök világában, mert féltem, hogy csalódást okoznak... Most viszont gondoltam adok neki egy újabb esélyt, de nem bízom a véletlenre.
Szempontok:
- igényes, irodalmi műnek is elfogadható alkotás legyen, stílusra (leírások, megfogalmazás, stb.) legyen hasonló az eredeti HP könyvekhez
- ne az eredeti átírása legyen, lehetőleg ne is a jól ismert trióról szóljon
- szívesen olvasnék akár az eredeti történet előtt vagy után játszódó történeteket, amikben esetleg a könyvben megemlített mellékszereplők vannak központban (jöhet Harryék gyerekeinek/szüleinek roxfortos története, de akár egy másik országban működő varázslósuli történetét is nagyon adnám, de jöhet egy teljesen kitalált varázslóról szóló dolog is.)
- lehetőleg fiatalok, fiatal felnőttek legyenek a szereplők
- a csöpögős, romantikus-erotika alapú történetektől kíméljetek
- bár kiemeltem, hogy legyen elfogadható irodalmi műként, még egyszer hangsúlyoznám: olyasmit szeretnék olvasni, ami akár önálló könyvként is megállná a helyét.
- legyen hangsúly a mágián, a Rowling általi világ alapelveit vigye tovább, lehetőleg ne menjen szembe az ő "szabályaival", de az újdonságoknak örülök.
Köszi, ha írtok/küldtök fanficet. :)
A trióról szól, de nagyon magas színvonalú, folytatás-trilógia, a Halál Ereklyéivel a középpontban a Nurmengard-trilógia.
1. rész: Harry Potter és a Negyedik Torony: [link]
2. rész: Harry Potter és az Ezernevű
Vége lemaradt hoppá:
2. résZ: [link]
3. rész: Harry Potter és a Smaragd Sigillus: [link]
Megéri elolvasni, mert szinte teljesen megegyezik Rowling írásmódjával, izgalmas, fordulatos, és olyan kérdésekre is választ ad, amire például az eredeti könyvek nem, persze ettől függetlenül nem hivatalos. (pl. dementorok származása)
köszi szépen a válaszokat!
beleolvastam mind a kettőbe, amit küldtetek, szerintem elleszek a Nurmengard-trilógiával. de persze még jöhetnek címek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!