Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek Paul...

Nektek mi a véleményetek Paul Street legújabb videójáról?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon bejött és nagyon élveztem a nézését. Teljes mértékben egyetértek és osztom a véleményét a magyar oktatással kapcsolatban (tisztelet a kivételnek). Én is átéltem ehhez hasonló dolgokat az alsó tagozatban (lelki terror és persze a tanárok le se sz*rták). Nektek vannak hasonló "botrányos sztoritok" az iskolátokkal/tanáraitokkal kapcsolatban?

2020. ápr. 28. 09:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Nektek vannak hasonló "botrányos sztoritok" az iskolátokkal/tanáraitokkal kapcsolatban?"

Vannak.

Általános és közép iskolából is. Egyik tanár ellen sem vétettem. Igazából mai napig eltöprengek néha, hogy lett-e volna olyan szituáció ahol ellenszenvet válthattam volna ki belőlük. De semmi ilyesmi nem jut eszembe. Ezeknek a tanároknak az óráján általában egyedül ültem, szóval még csak nem is beszélgettem, csendben figyeltem a tanárra és próbáltam értelmezni amit mond, igyekeztem csinálni a házikat, semmivel se zavarni az óra menetét, nem késtem soha. De valahogy mégis kifogtak. Pár ilyen tanárról van csak szó és a többi tanár kedvelt a hasonló példás magatartásomért, volt olyan tanárom akivel már már baráti viszonyt ápoltam, persze nem az osztálytársak és a többi tanár előtt, ott meg volt adva a tisztelet. Szóval ők se értették mi bajuk van velem. Persze ezeknek a tanároknak volt a legnagyobb buktatási arányuk és a legtöbb kiosztott szaktanári. Bár én nem kaptam tőlük mert nem volt mire, mert tényleg viselkedtem. De volt aki azért kapott szaktanárit mert leesett a ceruzája és ezzel megzavarta az órát...

2020. máj. 2. 16:20
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Maga a történet szomorú, bár az apropóját nem értem.

Lehet mondja, csak nem maradt meg a fejemben, de magát az indokot nem értem, hogy honnan ugrott be neki, hogy a videót elkészítse - találkozott a nővel? Vagy hallott valami durva esetet?

---

És ebből jön az, hogy a cél érthetetlen. Mi a célja ezzel a videóval?

Miért hasznos nekem vagy bárki másnak, hogy az a videó az Interneten van?

Ő kiadja a dühét; kiderült, hogy nem csak hirtelen felindulásból akarja már csinálni, hanem akarja, hogy következményei legyenek. De továbbra sem érthető, hogy mondjuk nekem vagy egy tizedikesnek vagy egy pedagógusnak ez miért hasznos videó. Értitek, egy olyan jelenséget ír le, ami előfordul gyakran, de megoldást nem igen mutat be vagy nem világít rá semmilyen segítségre, amiből egy jelenlegi bántalmazott diák vagy egy pedagógus profitálhat.

Vagy ő neki miért hasznos, hogy a videó a neten van? Eljutott hozzánk, leírjuk, hogy sajnáljuk őt, elmeséljük a sztorinkat, de neki ebből mi a haszna? Megkapja az együttérzést, de megoldás lesz ez a fő problémára?

Elmeséli a saját történetét a rajongóinak, akiknek a 90% biztosan tudja milyen az, amikor a pedagógus árt neki fizikailag vagy lelkileg akár (vagy mindkét módon).

---

És ebből kiindulva;

Jó lenne tényleg a tanárnőt is meghallgatni.

Ahogy írtam más kérdésnél, itt a videó nézői nem csak a videó készítőjét sajnálják, de megélik a saját kellemetlen emlékeiket, amit a rossz tanáraiknak köszönhetnek (látjátok, hogy a videók alatt minden második kommentben elmeséli valaki a saját múltját) és most páran a tanárnőben látják az esély, hogy végre levezessék valakin a feszültséget.

Hiába mondja azt a videó készítője, hogy ne piszkálják a tanárnőt, sokan nem tudják megállni, hogy ne kukkancsák meg a profilját és, ha már ott vannak, akkor ne teremtsék le egy üzenetben (egy füst alatt ne álljanak valahogy így bosszút a régi tanáraikon).

És valljuk be, nem rosszindulatból, de valószínűleg a fiúnak is ez a célja, mert így több ember áll ki mellette, még, ha a levélírók inkább saját magukért állnak ki.

Most a nő gondolom ekkora indulattal az üzeneteket és, mielőtt tovább bombáznák a rajongók a tanárnőt, jó lenne, ha ő is mondana valamit.

---

A videó néha ad olyan információkat, amiknél elkerekedett a szemem, de itt is a figyelmetlenségemtől lehet. Pl az első videóban azt mondja az igazgató a fiúnak, hogy majd el fogják intézni, hogy kirúgják őt, de a második videóban meg egy sztorit pluszban hozzáad, amiben azt meséli, hogy az igazgató azt se tudta, ki ő.

Itt nem a történet hitelességét kérdőjelezem meg, csak egy kicsit pontatlanul van megfogalmazva.

---

Ami nem tetszik, hogy úgy akar bemutatni egy rossz pedagógust, hogy ara a szintre süllyed le, amin az a pedagógus van a történet szerint. Mindezt azzal, ahogy beszél.

Értem, hogy ideges, de ez a stílus nem illik egy ilyen jellegű videóba. Ez a stílus elfogadható a haverjai között, de nem így és nem azzal a céllal, amivel ő készítette ezt a videót.

Szóval, a véleményemet kérted, én megmondom őszintén; Paul Street elképzelése szerint egy új "projektbe" fogott bele, de igazából ez majd ugyanarra a srsra jut, mint Sobri Norbis sztori - 1- hétig mindenki beszél róla, mesél magáról, aztán elunja a témát meg Paul Street ilyen jellegű további videóit és a jövőben már csak a "tedd magad túl rajta" kommentek fognak dominálni a videói alatt - a fiú pedig látva, hogy kezd magára maradni, szépen elengedi az egészet.

Talán azért jó, hogy a videó fent van, mert némiképp az embereket segíti abban, hogy most kiírják magukból a saját séelmeiket, kidühöngik magukat és, igazából vakon írják bele a nagyvilágba; mert a többi videónéző is csak a saját emlékeit leírni görget a kommentszekcióba, de legalább kiadják magukból.

2020. máj. 2. 19:34
 13/17 anonim ***** válasza:
35%
Az első videó még rendben volt, bár elég kesze-kusza. A második már problémás. A stílus minősíthetetlen, ráadásul ellentmondásba keveredik a korábban elmeséltekkel.
2020. máj. 2. 21:04
 14/17 anonim ***** válasza:
5%

Akik azt írják, hogy se az intézmény, se a tanár nevét nem említették, annak üzenem, hogy akik lelkesen beírjálták a suli+tanár nevét a kommentbe se a kisujjukból szopták ki.

Paul folyamatosan tesz apró kulcsokat a sztorijába és így pikk-pakk meg is van egy kis Guglis kereséssel a tanár neve. Már ezzel is megütheti a bokáját.

2020. máj. 2. 21:29
 15/17 anonim ***** válasza:
6%

Ahol negatív megjegyzést tesznek a videóra, azt lepontozzák, ahol megjefyzik, hogy a tanárt us meg kéne hallgatni, lepontozzák, ahol a Pault védik az 100%-on van.

Miért? A kérdés az volt, hogy mi a véleményünk.

Engem is bántottak az iskolában, de nem érzem bölcsnek, ha a saját sérelmeimet látom bele az esetbe.

2020. máj. 3. 12:15
 16/17 anonim válasza:
85%

Napokkal ezelőtt láttam az ajánlottak között ezt a videót, de csak most néztem meg.

Először is, a történet egyik felét halljuk, ami alapján nem lehet objektív véleményt mondani. Még a bíróságon is meghallhatják mindkét félt, és az alapján ítélnek. De nézzük azt amink van.

Ott egy messenger beszélgetés, ami tényként mutatja meg a két ember viselkedését. Ott véleményem szerint a tanár olyan stílust engedett meg magának, ami nem elfogadható egy tanár-diák viszonyban. Ezek alapján hajlamos vagyok elhinni amit a videós állít, hogy milyen beszélgetések zajlottak közöttük szünetekben. Tegyük fel ez igaz. Ebben egyértelműen a tanár hibázott. Viszont azt kell mondanom, egy munkahelyen ennél még durvább manipulációkkal és passzív agresszív stílussal is fog találkozni. Itt a hangsúly azon van, hogy ezt egy tanár (felnőtt) tette egy gyerekkel, amihez tanári minőségében joga nincs.

A többire nem szeretnék kitérni, amíg a másik felet nem hallom (aminek a lehetőségét ki is zárhatjuk), így a véleményem az hogy ez egy nagyon jó lecke volt neki, hogy milyen emberekkel fog találkozni az életben. Ha valaki elkezd videózni, számolnia kell a következményekkel. Sokan, főleg az idősebb korosztály nem fogadja el ezt, mint "munka", vagy tevékenység, főleg ha valaki olyan megosztó tartalmat csinál, mint ő. Ez a nő valószínűleg a konzervatívabb fajtába tartozott, márcsak a korát tekintve is.

2020. máj. 3. 20:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Most feltöltött egy új videót, amiben látszik, hogy már megnyugodott, kidühöngte magát, meg már lexarja az ofőjét, de azért a videót fent hagyja, mert majd remélhetőleg a többi emberrel kreál egy világot, ahol nincsenek bántalmazások a suliban.

A gond az, hogy itt többet kéne tenni, mint pár dühös hangvételü videó meg 20 oldalas picsogások a kommentszekcióban és az se érne semmit.

Én voltam szekálva a tanárok által, de inkább a gyerekek vertek meg bántottak és megmondom, ha részletesen mesélek erről 1234986201.-nek Paul Street videójának a kommentszekciójában sem fog megszűnni a bántalmazás a suliban. Illetve hiába mondja, hogy majd megszerzi hozzá a tudást, hogy együtt szép új világot teremtsünk, ha lehetséges volna, rég megtette volna valaki.

Az tetszik, hogy itt már nem abban a minősíthetetlen hangnemben beszélt. Ami talán nem tetszett, hogy az első öt perc áttekerhető.

2020. máj. 8. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!