Milyen csillagászati távcsövet vegyek?
Van távcsövekhez mobiltelefon adapter, hogy milyen képeket lehet vele készíteni, nos az passz. Keresgélj, biztos vannak a neten ilyen képek.
A linkelt oldalakon egyébként szerintem segítenek a távcső kiválasztásában is, legalábbis nekem segítettek, amikor kérdésem volt ilyesmi témában.
Akármilyen csillagászati távcsőre lehet a megfelelő adapterrel telefont, fényképezőgépet, ccd-t, webkamerát vagy bármit rögzíteni. A fotózásnál viszont az égbolt forgásának a követése a legnagyobb probléma, ehhez goto mechanika szükséges, mindenféle vezérléssel. Ez sajnos nem olcsó. De manapság szerencsére már lehet kapni olyan csomagokat amik beleférnek a keretedbe...
Nézz körül a tavcso.hu vagy makszutov.hu oldalon és keresd a "goto" mechanikás távcsöveket.
-Makszutov-Cassegrain kicsi kompakt távcső, könnyű hordozni, de kissé drága, főleg nagy átmérőben.
-Newton távcső elérhető nagy átmérőben egész olcsón, de a nagy tubus miatt erősebb mechanika szükséges, ami megdobja az árát, és az egyik legszervízigényesebb távcsőtípus (jusztírozni kell), de nem vészes, én 15 éve használok newton távcsövet, ár/érték/átmérő arányban verhetetlen.
-a lencsés távcsövek nagyon jók fotózásra, de arányosan többet kell foglalkozni a képek feldolgozásával mert ott van a kromatikus aberráció, vagyis a színi hiba. Fotózáskor nagyon zavaró. Ezt nem könnyű eltűntetni, vagy olyan szűrőket meg maszkokat kell venni a távcsőhöz.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!