Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyen csillagászati távcsövet...

Milyen csillagászati távcsövet vegyek?

Figyelt kérdés
Max 120.000 Ft. Fontos,hogy olyan távcsövet szeretnék amire telefont tudok rakni, fénykép készítés céljából. Faluban lakok, fix helyen lenne.

2020. ápr. 14. 20:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Van távcsövekhez mobiltelefon adapter, hogy milyen képeket lehet vele készíteni, nos az passz. Keresgélj, biztos vannak a neten ilyen képek.

[link]

[link]

A linkelt oldalakon egyébként szerintem segítenek a távcső kiválasztásában is, legalábbis nekem segítettek, amikor kérdésem volt ilyesmi témában.

2020. ápr. 14. 20:21
 2/2 anonim válasza:

Akármilyen csillagászati távcsőre lehet a megfelelő adapterrel telefont, fényképezőgépet, ccd-t, webkamerát vagy bármit rögzíteni. A fotózásnál viszont az égbolt forgásának a követése a legnagyobb probléma, ehhez goto mechanika szükséges, mindenféle vezérléssel. Ez sajnos nem olcsó. De manapság szerencsére már lehet kapni olyan csomagokat amik beleférnek a keretedbe...

Nézz körül a tavcso.hu vagy makszutov.hu oldalon és keresd a "goto" mechanikás távcsöveket.

-Makszutov-Cassegrain kicsi kompakt távcső, könnyű hordozni, de kissé drága, főleg nagy átmérőben.

-Newton távcső elérhető nagy átmérőben egész olcsón, de a nagy tubus miatt erősebb mechanika szükséges, ami megdobja az árát, és az egyik legszervízigényesebb távcsőtípus (jusztírozni kell), de nem vészes, én 15 éve használok newton távcsövet, ár/érték/átmérő arányban verhetetlen.

-a lencsés távcsövek nagyon jók fotózásra, de arányosan többet kell foglalkozni a képek feldolgozásával mert ott van a kromatikus aberráció, vagyis a színi hiba. Fotózáskor nagyon zavaró. Ezt nem könnyű eltűntetni, vagy olyan szűrőket meg maszkokat kell venni a távcsőhöz.....

2020. ápr. 24. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!