Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Horror (témájú) novellába...

Horror (témájú) novellába kezdtem, de kissé elakadtam. Tanácsaitokkal ki tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kérdésben röviden említett probléma áll fenn. Úgy érzem ez (és a hozzá kapcsolódó) az a műfaj, ami leginkább vonz, tehát ennek megfelelően próbálom kitalálni, alakítgatni a történeteimet, de sose elégszem meg teljesem magammal. Tudnátok segíteni abban, hogy saját írói tanácsokat, vagy olvasói élményeket említenétek, hogy mègis mivel érhető el az elborzasztás, a borzongatás eszközeinei, az az írás, ami elgondolkodtathat.

Előre is köszi a válaszokat!:)

2019. okt. 25. 23:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Olvastál elég horrort?

Ajánlom Stephen King Rémálmok és lidércek c. novelláskötetét. A kedvenceim belőle a lassan, hétköznapi felütéssel induló történetek, amikor hirtelen egy csavarral (legyen az akár finoman szürreális, amikor a valóság szilárdnak hitt szövetén átnyúl valami iszonytató, meg nem nevezett dolog) megfordul a hited a való világban, az író nyakon ragad és megráz, úgy, hogy egy pillanatra azt sem tudod, fiú vagy-e vagy lány.

Viszont a bennem lévő erkölcsi gátakat áthágó dolgokat el sem olvasom (gyerekek elleni erőszakos cselekedetek, feleslegesen fröcsögős, hatásvadász hosszas leírások).

Zseniálisak Gogol:Az arckép c. novellájában a vérfagyasztó részek. Máig kísértenek.

2019. okt. 26. 00:14
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! :)

Igen, gyakran olvasok, Kingnek eddig az Éjszakai műszak című novelláját veséztem ki (más regények mellett). Mindenképp megnézem az ajánlottakat, még egyszer köszi!:))

2019. okt. 26. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!