A belsőégésü motorral szerelt modell autók működnek e alkohol helyett benzinnel?
Figyelt kérdés
2019. szept. 5. 11:42
1/4 anonim válasza:
Elméletileg igen de belekellene nyúlni a motór vezérlésébe(gyújtásról van szó) mivel a benzinnek más a gyulladási pontja(oktánszám). Gondolom 2 ütemű motorról van szó. Amint mondtam működnie kellene de ha menyen is hamar megöli a motrot. Tehát én nem ajánlom.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.
2019. szept. 6. 13:48
4/4 anonim válasza:
Az oktánszám a benzin nyomástűrő képessége. Azért kell belenyúlni a gyújtásba, mert az alkohol gyulladáspontja alacsonyabb, ezért azt kisebb nyomáson is be lehet gyújtani és tökéletesen ég. Vagyis a dugattyúnak nem kell annyira összesűrítenie amikor a gyertya begyújtja. Na most ha benzint raksz bele, akkor nem lesz megfelelő a gyújtás pillanat, mert jobban össze kellene sűríteni a benzin-levegő keveréket a megfelelő égéshez, vagyis a dugattyúnak magasabban kellene lennie. Ez több problémát is hoz. Nagyobb sűrítésnél jobban illeszkedő kompresszió gyűrűk kellenek, a gyertya mérete is problémás lehet, de ez nem tudom hogy van modelleknél. Főtengelynél is lehet probléma, gondoljunk csak arra pl. egy diesel hogy hajtanászét gyorsulásnál a benzinesekét...vagy fordítva a dieselé esne szét a benzines magas fordulatától Egy adott belső égésű motor mindig egy adott üzemanyag fajtához van beállítva, ezért nem érdemes ezzel kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!