Megéri csinálni egy youtube csatornát?
Sziasztok,
szeretnék a közel jövőben elindítani egy saját YouTube csatornát. A csatorna leginkább arról szólna, hogyan készítek el egy festményt. Magyaroszágról vagyok, és eztb a csatornát angol nyelven vagy angol felirattal tölteném fel. Nem tenném közre a kilétemet. Szerintetek érdemes lenn egy ilyent elindítan?
Lényegében a videó tartalma az, hogy nézik, ahogy festesz. Ez nem hozna túl nagy nézettséget, ha csak nem tanítani szeretnél valamit vagy nem valami varázslatos dolog készül.
Ott vannak pl az ilyen jellegű kreatív videók vagy a főző videók. Ha valami nagyon finomnak néz ki, megnézem, hogy készítették vagy, ha ott van valami normál kaja, nem állok le végig nézni.
Ha ott van egy saját készítésű tárgy, ami hasznos és tetszik, megnézem, hogyan készíthetem el.
De, ha nem tetszik, nem fogom megnézni.
De, ha valaki csak elkezdi csinálni, semmi instrukció és én nézem, nincs semmi motivációm, hogy nézzem. Kivéve, ha valami gyönyörű készül, amiről láttam egy képet a videó elején.
Ha indexképnek nincs is kirakva, hogy mi lest a kaja vagy az elkészített dolog, sokszor nem is nyitom meg a videót. (Facebook-on más, ott magától elindítja).
Szóval a csatornádnak vagy tanítójellegűnek kell lennie vagy nagyon, de nagyon fantasztikus alkotást kell, hogy készíts, ami messze túl megy mindenki másén.
Maga az elgondolás, amit felvázoltál, kicsot olyan, mintha én beindítanám a képernyővideót és felvenném, ahogy írom a könyvem 46. fejezetét, majd feltölteném Youtube-ra.
ha csinálni akarod, mindenképp vágj bele. ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy hülyeség. ha nem próbálod meg, sosem fog kiderülni, hogy lesz-e közönsége és nekik tetszeni fog-e vagy sem. ha megpróbálod, a legrosszabb, ami történhet, hogy nem fogják nézni. ha meg sem próbálod, akkor biztosan nem fogja senki nézni, hiszen nincs is mit.
ha megkérdezel egy csomó embert, lehet, hogy a jó részük azt fogja mondani, nem nézne ilyen csatornát. naés? ha mások tömegesen nézik, érdekes azok véleménye, akiket megkérdeztél? és ha mindegyikük azt mondja, hogy persze, hogy nézné, de aztán mégse nézi a kutya sem, akkor számít, hogy mit mondtak a közvéleménykutatásnál?
belekezdeni könnyű és mindenképp érdemes is lehet. csak a célokat tisztázd magaddal, hogy mit is akarsz elérni és hogy miért is csinálod, mit tekintesz "megéri"-nek?
számodra mit jelent, hogy megéri? miben méred a sikert, eredményt és mi a célod vele? csak meg akarod mutatni a képeidet? tanítani akarsz vele valamit szórakoztatni akarsz? a festményeidet akarod reklámozni? tanítást akarsz eladni vele? a nézettségből akarsz bevételt? hírnévre és sok nézőre vágysz? mindegy hányan nézik, csak megmutatni akarod, de mindegy, hogy nézi-e bárki?
hogy mennyire lesz sikeres, az nagyban függ attól, hogy mi a célod és hogy ehhez milyen eszközöket és megoldásokat választasz. egyik vagy másik megoldás, kivitelezés sikeresebb lehet. csak egy rövid felvétel (akár felgyorsítva) a kép készítéséről? vagy közben kommentálod, hogy mit miért és hogyan csinálsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!