Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Csak nekem nemtetszik ez a...

Csak nekem nemtetszik ez a Fairy Tail-ben?

Figyelt kérdés
Hogy miért is nemtetszik, szinte már olyan szinten hogy egyes részétől a ideg rázott hosszabb magyarázatot kíván, szóval bele is kezdek. Egy barátom ajánlasára kezdtem bele még kb 2 éve(a mangát végig olvastam, meg nézem a 3.évadot is) .Az anime eleje eléggé jónak indult a történt és harcok szempontjából , aztán olyan szinten elkezdett sablonossá válni, hogy az már idegesítő. A főszereplő Natsu csak megy és sorra győzi le az ellenségeket, szóval nekem overpowerelve van azzal a pár technikájával ami van neki, ami még nem is lenne gond de semmiféle karakterfejlődésre nincs példa.Ugyanazok a technikák, ugyanazok az ambíciók (megvédeni a céhet, barátokat , erősebbé válni) ami szinte már agyzsibbasztó tud lenni. Jó oké, hogy shounen animék márcsak ilyenek, de ebben az animében ez már túlzás.Natsu karaktere szinte ugyanolyan a kezdetektől fogva. Happy karaktere is érdekesebb.Eltekintve ezektől a dolgoktól még annyira nem is lenne gáz az anime,de miért van az, hogy az eddigi 311 részben alig láttunk vért? Helyette mintha koszosak lennének a megsérült szereplők, a mostani harcoknál csak hallunk pár csattanást és repül az ellenség, megvágják egymást, de sem seb, sem vér nincs. Eljatszák a végét a karakterek számára, méghozzá úgy hogy még külön búcsúztató epizódot is kapnak, erre nem is halnak meg. Zerefből erőszakkal főgonoszt csináltak, pedig igazából nem gonosz csak különböző körülmények miatt teszi azt, amit. Ha 500 évet harcolsz anchalem áktkával, úgy hogy mindent elvesztettél és meghalni sem tudsz végül beleőrülsz. Natsu le sem tojta, mikor megtudta hogy a testvére és mennyi mindent tett érte , pedig Zeref érte szenvedett annnyit. A lehető legjobbat nyújtotta Natsu számára. Erre ő csak "megvédem a céhet mindenáron téged meg szarrá verlek", mert többre ugye nemtelik a karakterjatól .Ezek miatt nálam a legutolsó shounen anime.

2019. jún. 7. 23:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Akkor nem neked való a shounen kategória. Mind sablonosan ugyanazt a szöveget és technikát használja a teóriádra alapozva, és simán helytáll az érved és szerintem az enyém is, mivel Narutoba dettó ugyanez a szituáció. Rasenshuriken és a tipikus konohai Kage Bunshin. Fejlődik ott viszont Naruto jelleme és a többieké is, vannak fordulatok és véres harcok, de nem igazán az elvártnak felel meg az se, tele van fillerrel. Ha a megjelenéskor már jelen voltál és feszengve vártad a Kaguyaval való harcot, akkor megértheted, hogy az olyanok, mint én, akik heti epizódokra vártak, mekkora csalódás volt ez. A vége jó lett, de egy shounen se tudta nálam azt az igazi élvezetet nyújtani.

A Fairy Tail-es véleményt osztom részben, leírtam a Narutorol a véleményem és simán lehet párhuzamot vonni. Natsu karaktere makacs és önfejű ergo Narutonál meg folyamat beakadt a Szászke lemez. Sakura a Borutoba és a Last Ep-kben volt minimálisan hasznos, Lucy dettó, pláne a Lucy rúgással. Miről is beszélünk?

Viszont itt egy kontra. Százezrek várják és várták meg a release date-eket és még csak keveset is mondtam. Ezeken nőttem fel. Akármekkorát szartak bele az animátorok és a mangaka, nekem akkor is ez jelentette a gyerekkorom és a világért ki nem hagytam volna. Sokan így vannak ezzel.

2019. jún. 8. 00:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez nem a shounen műfaj. Bár rengeteg ezen belül a klisés sztori, a Fairy Tail még ezen belül is kegy külön állatfaj. Szerintem igazán azoknak jön be, akiknek az egyik első találkozása volt a műfajjal és nagyon messzire nem is haladnak tovább.
2019. jún. 8. 09:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Első válaszoló. A Naruto azér sokban eltér az FT-tól. A karakterfejlődések ott azért eléggé láthatóak voltak (jellem, kullem, erősség). Narutónak a sok "Szászkézésen" voltak több megnyerő ambíciói. Még külön technikákat is tanult, a buta és ostoba kolyökből Hokage lett. Ezzel szemben Natsu a 100 éves küldetésben is ugyanott tart(bár tény h erősebb lett elvileg, de semmivel sem demonstrálja). Sakuráról inkább nem is beszélek. Az ő karaktere csak ennyi volt : "szaszket megkell menteni mindegy hogy ki döglik bele". Emellett semmit sem csinált csak nyafogott, utána azon nyafogott hogy mennyit nyafog. A "főgonoszok" ambíciói helytállóak voltak. Meg akarták változtatni a kegyetlen valóságot, amitől szenvedtek és veszteség érte őket. Az élveik is helytállóak voltak, bár sok áldozatot kívántak,de megértem. Ezzel szemben Zeref ment és totális háborút kiáltott ki egyszerre a semmiből. Na szóval nekem azér a kettő között van különbség.Ja és igen a Kaguyás harcot mangaban olvastam mert szarfa fillereztek azokat a részeket. Az uccsó pár rész előtt 1 éves filler arcot bebasztak.
2019. jún. 8. 10:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja és tegyük azt is hozzá higy a Narutoban azer vannak olyan halálok, amin a néző el is sírja magát. Nincsenek megjatszott szituációk. Ilyen egy rendes és izgalmas shounen anime.
2019. jún. 8. 10:47
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Nekem tetszik az anime, ha neked nem akkor nem kell nézni. Én meg a Narutót untam meg egy 30 rész után, akkor otthagytam azt az animét. Egyébként ha Natsu karaktere nem is fejlődött sokat, ott van például Wendy, szerintem nála látható a legnagyobb fejlődés.
2019. jún. 8. 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Jó, és ha nem nézi, honnan tudja, hogy tetszeni fog-e vagy sem? Akkor az lesz a kifogás, hogy minek ítélkezik, ha nem is látta.

Ha meg néz belőle valamennyit, de abbahagyja, mert szar és aztán kritizálja, akkor meg az a kifogás, hogy később jobb lesz.

Ha pedig hallgat a kifogásra, folytatja és kiderül, hogy ugyanolyan szar később is, akkor zárul a kör és megint az a kifogás, hogy ha nem tetszik, ne nézd.

Le kellene már szokni arról, hogy ilyen körkörös hülyeségekkel mentegessünk szar dolgokat. Ha valaki megfogalmaz egy kritikát, akkor reagálj arra, ne pedig arra, hogy mennyit és miért látott belőle.

2019. jún. 8. 16:34
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 arra is írtam valamit. De nekem ha valami nem tetszik akkor nem nézem, ha másnak tetszik akkor nézze. Én nem szidom ami nem tetszik, hanem arról írok ami tetszik. Nem egyszerűbb?
2019. jún. 8. 18:05
 8/8 A kérdező kommentje:
"Az elején még tetszett".Ezt irtam,szóval csalódott voltam,hogy aztán ilyenné vált.Azért raktam fel a kérdést ,mert érdekelt hogy másnak is ez-e a véleménye.Érdekelt és nem azért pazarlom a betűket,meg az időm hogy lehúzzam az animét."Ha nem tetszik ne nézd"? Azok a kritériumok nemtetszenek csak inkább ,amiket leirtam.Úgy magába az anime még tűrhető úgy ,ahpogy mert vannak benne fontos epilúgusok,meg az ecchi jelnetek miatt xd.A vita nem negativ értelmű,mikor értik már meg az emberek.Vitatkozás az érvekkel való intellektuális "beszélgetés" számomra.
2019. jún. 9. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!