Tudtok olyan anime sorozatokat mondani amibe mangákat írnak vagy olyat ami egy szereplő életéről szól?
Úgy értem, hogy amibe a szereplő rendesen író mint például a Bakuman.
Mint írtam olyan is megfelel ami egy szereplő életéről szól.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Monthly Girls' Nozaki-kun
Comic Girls
Köszönöm szépen a válaszokat!
Shounent is szoktam nézni, de mostanában nem nagyon találok jókat sajnos.
Ha érzelmes, drámai krimi is megfelel, amiben a mangaka férfi gyerekkoráról van szó, mert időben visszaugrik (a haláltól próbál megmenteni kisiskolásokat), akkor:
Boku dake ga inai machi
Továbbá:
Barakamon
(Bár ez nekem nem jött be.)
Pár éve megy egy manga, most indították az anime változatát, aranyos cicás, hétköznapi, egy aszociális fiatalemberről szól, aki szobájába zárkózva fantáziál, és könyveket írt. A történet elején összeakad egy cicussal, és bár nem szereti az állatok társaságát se, ihlet okán befogadja magához.
Kb négy rész ment le eddig, on-air folyamatban van. A manga változat az előzmény, jó pár fejezetet megtalálsz.
"Doukyonin wa Hiza, Tokidoki, Atama no Ue"
Byousoku no 5 centimeter
Nem teljes életről szól, hanem egy szomorú szerelmi történet, a lány és fiú 12 éves a mű elején, majd néhány évvel később folytatódik. GYönyörű grafikája, a világhírű Shinkai Makoto rendezésében.
Kotonoha no niwa
Ez is Shinkai makoto mű, szintén gyönyörű grafikával. Egy cipész fiú egy nálánál jóval idősebb nőbe beleszeret.
Clannad
Mozi, valamint lét évad sorozat, a sori és mozi egymás alter változatai, részben. Kb 17-20 éves korig szól a szereplők részéről, egész sok szereplőt felvonultató slice of life, szívet melengető, magával ragadó dráma. Illetve inkább a második évad drámai, az első inkább aranyos, hangulatos, hétköznapi, imádnivaló.
Koe no katachi
Mozi, egy süketnéma lányról, és a bánbánatról.
Nana
több éven át játszódó, asszem közel 50 részes anime (én valahol az elején tartok), zenészekről szól, és a felnőtté válásról.
Usagi drop
Egy férfihoz kerül az elárvul 5 éves rokon kislány, a férfi még sose nevelt gyereket. Semmi extra, arról szól, hogyan küzd meg a nevelés nehézségeivel, és hogy a nehézségek mellett milyen örömeket tartogat a gyereknevelés. Együtt játszanak, nevetnek stb.
Az egyes kommentelő miért lett lepontozva? Elsőre nekem is ez jutott eszembe, és tényleg van szó benne a manga írásról. Nagyjából annyi, mint a Handa-kun-ban.
De válaszolva a kérdésre, a 5 centimeters per secound-ot, a Nana-t én is ajánlom, esetleg a Perfect Blue-t bár az másabb stílusú de ugyan úgy szépen bemutatja a főszereplő egy igen eseménydús életszakaszát és karakter fejlődését.Hasonló még a Fullmetal Alchemist (nagyon ajánlom a Brotherhood verziót, rövidebb mint a sima FMA, újabb a grafikája). Ilyesmi még a Koe no Katachi vagy a Kimi no Nawa. Habár a legtöbb animére mondhatjuk azt, hogy "egy szereplő életéről szól". Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!