Anime! Miért mondják azt, hogy eredeti hanggal és feliratosan érdemes nézni?
Sajnos nem tudok japánul, így szinkronosan szoktam.
Ennyire eltorzítja pl. az angol szinkron?
Legfőképpen azért, mert ritkán készül igazán jó szinkron hozzájuk. Az animék csak egy szűk réteg körében népszerűek, nem hoznak annyi hasznot, mint mondjuk egy mozifilm, így a szinkronizálásukra is sokkal kevesebb pénzt fordítanak. Néha profi szinkronszínészekkel dolgoznak, akik remekül játszák a szerepüket, viszont a fordítás nagyon gyenge, mint például a magyar Dragon Ball szinkronnál. Máskor a fordítás egész jó, de a szereplők hangját nem találják el jól, vagy gyakorlatlanabb szinkronszínészeket alkalmaznak, akik kevésbé meggyőzően játszanak. Ritkán jön össze úgy, hogy mindkettő jól sikerül, ezt a magyar és angol szinkronoknál is így tapasztaltam, de azért szinkronos változatban is lehet jót kifogni. Én már találkoztam olyannal, hogy az angol szinkron sokkal jobban tetszett mint a japán. Sajnos a japán szinkronszínészek hajlamosak nagyon túljátszani a szerepüket, és ez nem minden animéhez passzol jól.
Illetve a másik ok, amiért ezt mondani szokták az, hogy sokan vannak, akik szívesebben néznek mindent inkább eredeti nyelven, feliratosan, így az animéket is.
Hát, eredetiben minden jobb szerintem :)
Én személy szerint utálom az angol szinkront, mert zavar. Megszoktam a japánt :D
De amúgy ez ilyen animés elv szerintem, hogy ha már japán az anime, akkor inkább japán szinkronnal nézd, mert minden jobb ami japán :D
De ettől függetlenül persze neked nem kell követni ezt, úgy nézed, ahogy szeretnéd, nem leszel kevesebb ettől, az tuti :D
Igen, eléggé, plusz az amerikai szinkron iparba is berágták magukat a regresszív SJW emberek és rendszeresen előfordul, hogy szándékoltan torzítanak a fordításaikban, hogy a saját politikai álláspontjaikat nyomják.
Ezért feliratból is inkább a rajongói feliratokat javaslom, nem pedig a Crunchyroll-féle (ennek ripjei többek között: HorribleSubs, Erai-raws, BakedFish) változatot.
És emellett az amerikai szinkron a hangok és a játék tekintetében is szintén nem kifejezetten színvonalas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!