Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi volt az első anime, amit...

Mi volt az első anime, amit életedben láttál?

Figyelt kérdés

Akkor hogy tetszett, és most mit gondolsz róla? Nekem a Tokyo Ghoul volt. Akkor nagyon tetszett, 60 anime után visszaemlékezve viszont már nem vagyok érte annyira oda.

(Most tekintsünk el a gyerekkori Pokémonos, Dragonballos emlékektől.)

2018. szept. 24. 17:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ha dragon ballt es a pokemint nem vesszük akkor az Inuyasha
2018. szept. 24. 17:45
 2/17 anonim ***** válasza:
Mirai Nikki.
2018. szept. 24. 18:20
 3/17 anonim ***** válasza:

Milla a superstar. :) Akkor szerettem, de egyetlen emlékem róla, hogy szurkolok Millának, aki éppen leüti a labdát. Azóta nem láttam és mivel emlékeim sincsenek, így nincs véleményem róla. :)

Tudatosan talán... Talán... Sailor moon? Nem biztos... Lehet Slayers volt, amiről már tudtam, hogy anime és elsők között volt. Nincs mai véleményem, mert 10 éve nem láttam őket, de nagyin szerettem mindkettőt, kedves emlékeim vannak róla.

Na és... Az első feliratos animém, amit önszántamból néztem meg és nem azért, mert rajzfilm, ami a tévében ment.... Hát kimondani is rossz XD A Sekaiichi hatsukoi... Akkoriban imádtam, nagyon szerettem, ihletett adott a hobbiimhoz és segített benne, hogy kialakuljon a saját ízlésem. Azóta ebben a műfajban (és sok másban) olvastam, láttam milliószor jobb műveket; mind történet, karakterek és rajzolás tekintetében is. 6, lassan 7 éve, hogy láttam. Kedves emlékeim vannak erről is, mert a volt párommal néztük együtt akkoriban. Az endingjéről mindig ő jut eszembe, azt néha szoktam is hallgatni. De magától az animétől hányingerem van... Nagyon máshogy gondolkodom, másmilyenné alakult az ízlésem, éles ellentétben vagyunk azzal az animével.

2018. szept. 24. 18:39
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

A korosztályomban szerintem mindenkinek a Nils Holgersson volt az első animéje, esetleg a Csip-csup csodák, mert ezeket adta le először az egyetlen magyar tévé az 1980-as években, külföldi csatornákat meg nemigen lehetett fogni, legalábbis mifelénk.

[link]

[link]

Ha nem számítjuk az ilyen "kényszeraniméket", akkor magamtól az első amire rákerestem már az internet korában az a Code Geass volt azt hiszem, miután mémmé vált egy netes játékban 2010 környékén. Akkor tetszett, ennek köszönhető, hogy belemerültem az animék világába. Pár évvel ezelőtt újranéztem, és még mindig elég jó :)

2018. szept. 25. 04:29
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Animaxon Naruto.

Amit meg először néztem interneten az a Highschool DxD.

2018. szept. 25. 07:23
 6/17 Trevor. ***** válasza:
100%

Az első, amiről tudtam hogy anime és úgy néztem a Final Fantasy Unlimited. A mai napig nem néztem végig, de az első pár rész most is tetszik.

Az első amit végignéztem, az Anohana volt. Nagyon tetszett anno, bár azóta láttam már a műfajban jobbakat.

2018. szept. 25. 11:22
 7/17 anonim ***** válasza:

Amiről nem tudtam hogy az, de mivel kicsi voltam nem is tudom melyik lehetett az első. Pár pedig nem teljesen japán, hanem más országgal közösen készítették, vagy európai műből japán stúdió például:

Alfréd a kacsa

Kis Némó Álomországban

Candy Candy

A Bosco léghajó kalandjai

Barbapapa

Maja a méhecske

Mila, a szupersztár

Múmin

80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal

Helló Sandybell!

Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal

Ezüst Nyíl

Lili, a Virágangyal

Gondos Bocsok

Amiről később már tudtam:

Slayers

Inuyasha

2018. szept. 25. 11:28
 8/17 anonim ***** válasza:
47%
GITS
2018. szept. 25. 19:54
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Általában erre azt szoktam válaszolni, hogy a Kimba a fehér oroszlán, de mérget nem vennék rá. A 90-es években nem kevés (korábban felsoroltak jó párat) 70-es és 80-as évekbeli anime ment és nem is emlékszem mindre, illetve valószínűleg a mai napig nem tudom az összesröl, hogy anime volt.

Az első, amiről tudtam is, hogy japán, a Dragon Ball és Sailor Moon, amiket egyszerre sugároztak 1995-96 környékén.

2018. szept. 26. 05:44
 10/17 jdfGabrella ***** válasza:
Sailor Moon
2018. szept. 26. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!