Mit gondoltok a kezdő cosplayerekről?
Gondolok azokra, akik egyszerűbb jelmezzel és sutább megoldásokkal állnak elő, de nagyon szeretik azt a karaktert, akinek beöltöznek.
Szerintetek gáz, elítélendő vagy csendben elfér a többi cosplayer között?
Se nem gáz, se nem elítélendő.
Ha az ember így fejezi ki magát és jól is érzi magát, azzal nincsen semmi gond.
A komolyabb cosplayerek is így kezdték, régen ők is kezdők voltak.
Szerinten nagyon aranyos, ahogy kimutatják az emberek egy adott karakter (/anime) iránt érzett szeretetüket, és ahogy ezt írták is már, sokkal kreatívabb a saját cp, mint a vásárolt, még ha kicsit pontatlanabb is. Emellett pl.: ha MondoCon-on látok egy kezdő cp-st és rájövök, hogy kinek öltözött be, akkor az sokkal jobb móka, minha szakasztott ugyan olyan, mint a karaktere és nem is kell rajta gondolkozni.
Tehát én mindenkit csak bátorítanék cosplay témában^^
Lehet jönni a béna megoldások esetén a "de legalább kreatív" szöveggel, de szerintem itt a jobboldali jelmezek akkor is elég ramatyul néznek ki:
X'D
"senki nem lesz egyből profi"
...öhh vannak akik több éve csinálják, de mai napig igénytelenül.
S vannak akik megrendelik a kész vacak minőséget kínai oldalakról.- az pedig eléggé lehangoló s nincs meg a varázsa "nah elkészítem kövi alkalomra s mindent bele adok".
Nem azzal van a baj, hogy nem úgy sikerül ahogy kellene, hanem az, hogy tudom: Többet is ki tudott volna hozni belőle...
Én olyan munkáimat félre rakom, aminél tudom, hogy valami miatt nem megfelelően haladnék vele; legyen az alapanyag hiánya, elfogy a türelmem, lankad a figyelmem(pl álmosság), esetleg nincsen toppon a kedvem s neki állok másnak/másiknak.
Az alkotó számára fontos a kedv is legtöbb esetben.
+
Modellt keresek CP fotózásra...de még mindig nem találtam meg azt, akire azt mondom, hogy minimum a 7/10et megütné... valami másik fotós meg engem akart befogni >< köszi nem. Főleg hogy egy dagadék nyáladzó "mingy megrontalak" fejjel.
Találtam egy közel velem egykorú csajszit a szomszéd városba biciklizéskor, lassan talán beadja a derekát. :)
Munkám pedig művészet több ágához is kötődik, elég sok mindent kiviteleztem már (persze nem ingyen), szeretnék mégtöbb alkotást egyetlen egy képbe bele zsúfolni.
Jelenleg egy műgyanta állítható (rugós-fogaskerekes gömbizületű) "csontozatú" szilikonnal kiöntött démon szárny van készülőben *w*
Aztán jöhet a "mi atyánk", hogy elsőre sikerüljön.
Sok sikert, kitartást a kivitelezésekhez! Ha meg valali anyagiak miatt nem halad, oldja meg.
Én is megoldottam anno tizenévesen a semmiből. A lakásokban sok olyan dolog van, amit fel lehet hasznosítani s bolti minőséget is ki lehet hozni alkotásba, max egy ezressel kipótolva megoldható ha olyan (nincs az az ember, aki annyit meg nem kap egy hónap alatt kézhez) - nagyobb ünnepek előtt pedig főleg jó "befektetni" (az üzletek se véletlen szeretik ezeket az időszakokat.)
Titenévesen a rekordom a 0ról 78ezer volt, mint tiszta haszon. Az eltört müanyag mappámat és egy egyszínű szövet terítőt használtam fel, aminek annyi baja volt, hogy valami pár foltba kimarta a színt.
Ötszög alapú kemény falú textíldobozkát varrtam, úgy hogy a teteje csillag formába záródott. Csináltam képet, az embereknek tetszett úgy karácsony előtt.
Az első darab árából vettem 4db dobozra való müanyagot s anyagot (szebbet) - eladtam és forgattam a pénzt felfele.
(azért írtam le, mert voltak olyanok, akik irogattak,támadtak s nyafogtak privibe, így megelőzömezt.
S igen is megoldható.)
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!