Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudnátok írni olyan animéket,...

Tudnátok írni olyan animéket, amiben a főhősök először barátok, de később ellenségek lesznek és az ő barátságuk alakulása áll a középpontban?

Figyelt kérdés

Még kicsit új nekem ez a műfaj, nem sok animét láttam, de olyasmire gondolok, mint pl. a Code Geass-ben Lelouch és Suzaku barátsága, annak a bemutatása nagyon tetszett, vagy mondjuk Naruto és Sasuke barátsága. Tehát inkább olyasmit keresek, ahol az ellenségeskedés csak átmeneti és végül újra képesek együttműködni. Még a Death Note-ot láttam, ott is L és Yagami kapcsolata fogott meg, de azt már nem sorolnám ebbe a "barátból ellenség" kategóriába.

Jöhet bármilyen műfaj, lehet rövid vagy nagyon hosszú is, harcolós vagy teljesen hétköznapi környezetben játszódó, csak ne szerelmi szál legyen a középpontban és ne legyen nagyon bugyuta, tehát azért valami karakterfejlődés, kicsit elgondolkodtató dolgok is legyenek benne és ha lehet legyen befejezett. Igazából nem is feltétlenül fontos, hogy anime legyen, ha tudtok esetleg ilyen témájú sorozatot, regényt annak is nagyon örülnék :D

Köszi mindenkinek a válaszért és ha esetleg azt is le tudnátok írni, hogy miért éppen azt ajánljátok (nem történetleírásra gondolok, csak tényleg pár szó arról, hogy miért jó) azért igazán hálás lennék :)

2018. jún. 20. 01:52
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Breaking bad (Walter és Hank engem a death note-ra emlékeztetett)
2018. jún. 20. 02:14
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
És hogy miért: remek színészi játék, lassú jelenetek vezetik fel az izgalmas részeket, van eleje és vége, jellemfejlődés, képileg is nagyon jó sorozat. Rendes lezárása is van, nem csak úgy elkaszálták, nálam abszolút kedvenc.
2018. jún. 20. 02:17
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
És a Breaking Bad mióta is anime?
2018. jún. 20. 04:26
 4/9 anonim ***** válasza:
57%
3: amióta tanulj meg olvasni és nem csak animét vár
2018. jún. 20. 08:17
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Durarara!! - az anime során kiderül, hogy a főszereplő és a barátja két ellenséges bandának a vezetői
2018. jún. 20. 08:31
 6/9 anonim ***** válasza:
49%
Míg a kérdésedet+leírásodat olvastam, nekem az Owari no Seraph c. anime ugrott be. Yuu (a főszereplő) és gyerekkori barátja/bajtársa, Mika között van ilyen kapcsolat.
2018. jún. 20. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:
42%
Code Geass :D Elég sok fordulat van benne, két jó barát is összecsap többször is az animében, érdemes megnézned szerintem. Egyik legjobb anime :)
2018. jún. 21. 18:43
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

A Hamatora the animation-t tudnám ajánlani, nagyon jó anime szerintem.

Röviden:

A főszereplők különleges képességekkel rendelkeznek és ezek segítségével oldanak meg ügyeket, amikre felbérelik őket. A főszereplő rendszeresen együttmüködik egy nagyon kedves barátjával, aki a rendőrségnek dolgozik, majd később ellenségek lesznek. Többekközt az ő barátságuk alakulását követhetjük végig szépen beleszőve a nyomozós játékba. Elég jól össze lett rakva!

A történet jó, az grafika különösen tetszett, jók a harcjelenetek, a főszereplő is elég badass, a többi is nagyon szerethető. Vicces és komoly is egyszerre. Remélem neked is tetszeni fog!

2018. jún. 21. 21:25
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :)

1# tényleg nem csak animéket kerestem, szóval köszi neked is a javaslatot, bár a Breaking bad-et már régebben ledaráltam, de most lehet újranézem :D

Most épp az Owari no Seraph-ot nézem, már a második évadnál járok, tényleg nem rossz, köszi a tippet :D

6# a Code Geass-t már láttam, éppen amiatt keresek hasonló témájú történeteket, az szippantott be teljesen ebbe a világba, de azzal teljesen egyetértek, hogy zseniálisan jó :D

8# köszi neked is a tippet, ha a mostanival végzek tuti elkezdem azt is, érdekesnek tűnik nagyon :D

Szóval köszi mindenkinek még egyszer :)

2018. jún. 22. 03:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!