Igazán elgondolkoztató, lehetőleg fantasy anime ajánlás?
Nemrég kezdtem bele de az előtte álló lehetőségekből vajmi keveset aknázott ki, kissé túldramatizált, kevés benne a valóban meghökkentő, elgondolkodtató jelenet (Nina és Alexander, na meg 66- os páncélbazárt lelke és lélktől megfosztott teste valóban nagy húzás volt de el sem mondom mennyi túlcsorduló drámán kellett átrágnom magam ezért a kevéske kis pillanatért)
Olyan animet keresek ami lehetőleg minimálisra csökkenti a drámát és felteszi a kérdést ami úgy szól hogy meddig ember az ember.
Mivel a fantasy kritérium csak lehetőség, ezért olyat is írok, ami nem fantasy, de elgondolkodtató, és az emberről, emberségről, embertelenségről szól:
- SOROZATOK:
death parade
(Kb 12 rész, a bűnösöket hogyan ítélik meg a túlvilágon.)
gunslinger girl
(CSAK az első évadot ajánlom. Nem tudom, hogy túlzottan dramatikusnak hatna -e számodra, mert meglehetősen az... viszont kiváló felnőtt anime. Traumatizált kislányokat agymosást követően egy "apához", azaz kiképzőtiszthez rendelik, és rendszeresen elmeprogramozzák őket mint az "apjuk" testőreit; két gyilkolás között szokásos gyermeki életet élnek, kb 9-11 évesek, babáznak, plüssmaciznak.)
psycho-pass
(Zseniális ez is. Morbid szadizmus is megjelenik olykor, valamint egy kissé orwelli disztópia körött játszódó scifi, kifejezetten filozofikus, árnyalt, kérdéseket felvető scifi-krimi animesorozat, szerintem relatíve kevés akciójelenettel - szerencsére.
Eddig az első évadot láttam (22 rész), de van 2. évad is (asszem 11 részes), plusz utánuk animemozi)
- ANIMEMOZIK:
eve no jikan
(scifi, 100 perc körüli, de teljesen ugyanez a kb 5-6 részre bontott verziója is, tehát az is csak 100 percnyi.
VAN-E LELKE AZ ANDROIDOKNAK?)
grisaia no meikyuu
(akció, dráma, katonai, lélektani, tragédia, seinen)
Planetarian - Chiisana Hoshi no Yume
(A "planetarian - hoshi no hito" 80%-ban lefedi ezt, talán recap.nak mondanám, DE INKÁBB A CHIISANA-T AJÁNLOM.
Egyébként lehet, hogy most nem erre lesz szükséged, mert ez bár scifi, de a vége könnyfakasztó dráma.
Addig is NEM jellemzi a dráma, és egy ideig nem is áll össze a kép a nézőben, miért látszik idegesítőnek az egész, aztán kiderül, hogy... na, szerintem nézd meg mégis ;-) VAN-E LELKE AZ ANDROIDOKNAK?)
Az FMAB shonen, szóval alapból nem kéne várni tõle hogy komoly témát boncolgasson hanem örülni kell neki hogy néha mégis azt teszi :D
De késõbb sokkal komolyabbra fordul az egész am, folytasd nyugodtan, megéri.
Ha meg tényleg felnõttesebb, filozofikus animét keresel akkor a seinenek között nézelõdj:
NGE
Rainbow
Fate/Zero
Wolf's Rain
Monster
Berserk
Kedves kérdező, ezért nem lett a Steins ajánlva:
"kissé túldramatizált, kevés benne a valóban meghökkentő, elgondolkodtató jelenet".
Magyarán mert stílustalan, sztárolt sablon a Steins, csak én a te szavaidat idéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!