Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » "Okos" film/sorozat/könyv/anim...

"Okos" film/sorozat/könyv/anime/mangák?

Figyelt kérdés

Olyan filmet keresek amiben vagy a főszereplő karaktere nagyon érdekes, vagy okos. vagy maga a történet elgondolkodtató olyan szinten, hogy napok után is agyalsz rajta.

Egy pár példa

Film: Viharsziget, Közönséges bűnők, harcosok klubja

Sorozat: Szökés,Sherlock,Mr robot

Anime: Code Geass, Kaiji , Akagi

manga: Liar game

ilyesmikre gondolok, könyet még nem olvastam ilyet szóval arra nincs példám.

2018. ápr. 17. 21:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Miért, utolsó, te eddig hány anime-t láttál, hogy ennyire szakértőnek érzed magad? Elég körülbelüli értéket mondanod. De ebbe a számba nem tartoznak bele a külön évadok és ovák.
2018. ápr. 23. 20:24
 12/24 anonim ***** válasza:

"Fiatalok (tinik, huszonévesek) kedvence, akik nem láttak még elég krimit, se elég scifit."

Állítod ezt egy olyan animéről, ami kb minden listán a top3-ban van, Japán első számú animeadatbázisán pedig az első helyen áll évek óta:

[link]

Lehet, hogy neked nem tetszett, elfogadom a véleményed, de ne állíts olyat, ami nem igaz

2018. ápr. 23. 20:37
 13/24 anonim ***** válasza:
#12: Azt hiszem ez a Steins;Gate-utáló válaszoló az aki egy "nagyon mély darab"-nak tartja az Elfen Lied-et és "minőségi sci-fi"-nek az Accel World-öt. Nem tudom, mit vársz tőle ezek után.
2018. ápr. 23. 20:42
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszi az ajánlásokat nagyrészüket láttam, az SG-ből a 0-át nézem igaz a VN-t már végigvittem, még jöhetnek. Sajnos sok újat nem látok sehol mert rengeted ilyen filmet-sorozat-animét láttam már. Hátha..
2018. ápr. 24. 12:17
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

"Miért, utolsó, te eddig hány anime-t láttál, hogy ennyire szakértőnek érzed magad? Elég körülbelüli értéket mondanod. De ebbe a számba nem tartoznak bele a külön évadok és ovák."

Mint írtam, FILMEKből nem láttak a fiatalok még eleget, pl krimikből.

Úgy teszel, mintha az élőszereplős filmeknek nem volna forgatókönyve. Hogy hány évtizede nézek élőszereplőseket (és animéket), jobb, ha nem tudod meg, mert te járnál rosszabbul ebben az eszmecserében.

Toplista.... jaj.... kacag a májam, haha! :D

Te toplistára alapozol?? Naivitás felsőfokon. :D

A zenében is sokszor a langyi, KÖZÖNSÉGIGÉNYRE

(és NEM pedig művészi alkotásra) alapozó

DIVATCUCCOK a menők, toplistások, pl

Britney Spears, Lady Gaga, Madonna.

Ez neked minőség??

Az animék és filmek világában is a toplisták a gagyit, a divatot tükrözik, SŐT GERJESZTIK divatot fentről.

Ettől még akad olyan művészeti alkotás, ami felkerül a top-ba, mert vannak EGYÉB szempontok is (a hatalmi körök érdekeire nem térek ki itt), de így is csak KIS RÉSZE kerül a minőségi alkotásoknak a top-ba, legyen az élőszereplős film, anime, vagy zene.

A kritikusok nagy része, és a rádió dj-k, zenei tv-k, és a filmszakmában dolgozókat is sorolhatnám:

MEG VANNAK VÁSÁROLVA.

A nagy részük.

Nagyon naivak vagytok.

Tele van fentről gerjesztett hazugságokkal és MANIPULÁCIÓKKAL A VILÁG.

Az Elfen Lied-ben meg a történéseknek a tizedét se éltétek meg, analógiásan se, mert a popsitokon még a tojáshéj a puszta huszonöt, meg huszonnyolc évetekkel (ha viszont idősebbek volnátok meg pláne szomorú, ha még csak itt tart az értékrendszeretek).

De közben leszóljátok ezt,

ellenben a tinihorror, meg tinikrimit meg az egekig emelitek, mint a

Stens;Gates-t, meg az Another-t, és Tokyo Ghoul anime középszarokat.

(De megint csak más sokszor, vagy részben más a forgatókönyve a megfelelő manga változatnak. Most animékre utaltam, még fentebb viszont élőszereplős filmekre.)

Nem a toplista a mérvadó, hacsak nem annyiból, hogy a toplistások sokszor gagyi, vagy közepes szintű "alkotások".

(Viszonylag kevés kivétellel.)

2018. ápr. 25. 21:45
 16/24 anonim ***** válasza:

Accel World? Ki magasztalj az Accel World-öt? Átlagos alkotás, bár ahhoz képest, hogy shounen, szerethető. Persze egy ilyen shounen már inkább ízlés dolga, hangulat dolga. De az Accel World ennyi, se több, se kevesebb.

Azonban hogy jön ide az Accel World?

Ezt pláne nem értem.

2018. ápr. 25. 21:47
 17/24 anonim ***** válasza:

Inkább te vagy primitív, mert azt hiszed, attól lesz valakinek igaza, meg nagy élettpapasztalata, mert idősebb mint a másik fél. Pedig bizony a korral együtt nem jár az intelligenciaszint megemelkedése vagy az ízlés javulása, aminek többek között te is ékes bizonyítéka vagy.

Igen, a Tokyo Ghoul és az Another középszerű tömeggyártmányok. Ez világos, és egyébként a toplistákon sincsenek magas helyen, nézd csak meg a MAL értékelésüket. Viszont a K-projekt vagy az Erased egy leheletnyit sem jobbak ezeknél, hiába szoktad őket más válaszaidban az egekig magasztalni.

Megnézel egy animét, aztán kikiáltod mesterműnek vagy ócskának, és azt hiszed, hogy a te véleményed szent és sérthetetlen, mert valami torz "az idősebb mindig az okosabb, ezért kizárólag nekem lehet igazam" logikád van.

Ahelyett, hogy objektíven néznéd a műveket. Mit tudsz te a minőségről, amikor nálad az Elfen Lied a csúcs? Elárulom, annál a mainstream gore divataniménél ezerszer jobb és minőségibb darabok vannak. Csak hogy néhány példát említsek:

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Cowboy Bebop

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

Shinsekai Yori

Wolf's Rain

Kenpuu Denki Berserk

One Outs

Eureka Seven

Great Teacher Onizuka

Ginga Eiyuu Densetsu

Serial Experiments Lain

Neon Genesis Evangelion

Samurai Champloo

3 gatsu no Lion

Violet Evergarden

JoJo

Hunter x Hunter (2011)

Mahou Shoujo Madoka Magika

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Mawaru Penguindrum

Baccano

Monogatari Series

NHK ni Yousoko!

Tengen Toppa Gurren Lagann

Ezek mind minőségi alkotások, és ezek közül azok, amiket 2010 előtt adtak ki, igazi klasszikusnak számítanak és illik ismerni őket. Őszintén kíváncsi vagyok, mennyit láttál ezekből.

2018. ápr. 25. 23:50
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

"Inkább te vagy primitív, mert azt hiszed, attól lesz valakinek igaza, meg nagy élettpapasztalata, mert idősebb mint a másik fél."

Kettőnk közül te vagy az, aki a számba adtál

nem létező kijelentést.

És hogy ebből mi következik, rád bízom, már ha képes vagy egyáltalán reálisan következtetni.

Az élettapasztalatom kapcsán ITT ARRA utaltam, hogy én megéltem avval analóg dolgokat, mint amelyek az ÁLTALAD LESZÓLT Elfen Lied-ben megtörténtek,

de főleg amiatt hivatkoztam életkorokra, mert

naivak vagytok (esélyesen fiatalságotok okán),

hiszen a toplistákra hivatkoztatok, vagy legalábbis minimum egyikőtök arra hivatkozott.

Mi ebben a gondolatmenetemben olyan bonyolult...?

Vagy neked a játszmázás, kötözködés fontosabb, mint reálisan végiggondolni többféle szempontból adott kérdést?

Ki is az infantilis akkor?

És ha ezek után ráébredtél, hogy infantilis vagy, akkor szerinted az reális érv, hogy én "beképzelt vagyok az életkorom miatt"?

Mégis mely sorom utal mégis olyasmire, hogy "beképzelt és primitív vagyok", hogy az életkoromra hivatkozom?"

Netán az, hogy belekötöttél az Elfen Lied-be, aminek tartalma (részben) analóg egyes életeseményeimmel?

Vagy netán azt hiszed beképzeltségnek részemről, hogy

felhívtam figyelmedet arra, hogy a hivatalos top listák manipuláltak?

Gondold végig, te atyaúristennek, hivatkozási alapnak tekinted a (hivatalos) top listákat... Te magasságos ég...

Nos tehát, igazán kifejthetnéd, miért "volnék beképzelt, és/vagy primitív" emiatt a gondolatmenetem miatt.

Már ha van hozzá intelligenciád, és kellően magad érzelmi hányadosod, kötözködésed helyett. :)

És hogy jön ide az általatok felhozott "érv", hogy ki hány animét látott?

Ennyi erővel bárki mondhatja, hogy "míly beképzelt vagy te, hogy szerinted ahogyan telik az idő, egyre több animét látsz, evvel arányosan FELTÉTLENÜL te vagy az élettapasztalatokkal teli, ÉS okosabb, azokhoz képest, mint akik kevesebb animét láttak".

Ez miféle logika volna? :)) Ezek szerint pont, hogy te vagy az, aki kizárólagosan az időmúlásra mint tapasztalatszerzésre hivatkozol.

Én csupán a naivitásodra utaltam, hogy dogmatikusan hiszel a toplistákban, amely naivitásod esélyesen a faital életkorod miatt lehet, és mint látod, más tényezőkre IS hivatkoztam, nem csak erre, reális érveket felsorakoztatva.

Próbálj, légyszíves, szöveget értelmezni, és mellőzni a kötözködést, különben a primitív hozzáállásod nem tesz lehetővé értelmes, emberi vitát.

2018. ápr. 29. 22:22
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

"Viszont a K-projekt vagy az Erased egy leheletnyit sem jobbak ezeknél, hiába szoktad őket más válaszaidban az egekig magasztalni."

Bár az Erased kifejező alkotás bizonyos szempontokból, bár a történet mint olyan NEM művészi tényező, mondom sokadjára!

És NEM a történet miatt magas szintű alkotás az Erased,

HISZEN EGYETLEN MŰ SEM MŰVÉSZI ATTÓL, HOGY MILYEN ÖSSZETETT / EGYSZERŰ A TÖRTÉNETE.

Tudom, hogy te még a történet mesélés szintjén ragadtál le, a művészi élvezett HELYETT, de akkor miről beszélünk, mégis? :)

Az Erased-nek van egy viszonylag összetett története ugyan, bár krimikből

már nem igazán lehet merőben újat alkotni, a 21-száadban.

DE: az Erased MÁS szempontból viszont művészileg kifejező.

AZONBAN KEVERSZ VALAKIVEL NETÁN, A K-PROJECTES UTALÁSOD MIATT:

Már vagy huszadszor megírtam a K-Project kapcsán, hogy NEM as történetre épít, és azt is, hogy a történetek mint olyanok NEM művészi tényezők ÁLTALÁBAN SEM, A MŰALKOTÁSOK VONATKOZÁSÁBAN!

A K-Project-nek a grafikája különleges, de egyébként

NEM művészi módon remek a grafikája. MÁS az értéke.

A grafika, művészi kifejező erővel pl Makoto Shinkai-nál szokott inkább megjelenni.

Ezeket sokszor megírtam a gyakorin, a K-Project kapcsán, tehát hogy kiváló a grafikája

(de tehát egyébként NEM művészi értelemben kiváló a grafikája),

nem a történetre épít és ez nem is baj,

viszont könnyed, kellemes szórakozás,

valamint VAN EGYÉNI HANGULATA, STÍLUSA.

Sehol se írtam olyat soha, hogy a K-Project "magas szintű volna, művészileg, kifejező erőben". És most SEM állítok ilyet.

Sokszor megírtam, hogy NEM ZSENI alkotás a K-Project, de megvannak a maga értékei annak is.

Nem olyan egyszerű dolog senki számára sem egészében összehasonlítani műalkotásokat.

Hanem ez sokkal inkább szempontfüggő dolog, tudtad? ;-)

Lennél szíves értelmes ember módjára szöveget tudni értelmezni, ha már vitába szállsz valakivel? :)

Amely érvek itt elhangzanak, abból idézz, légyszíves, ha vitázni szeretnél,

ne pedig légből kapott,

általam NEM létező sorokat adj a számba, mint eddig.

A primitív kötözködésed helyett próbálj szöveget reálisan értelmezni, légyszíves.

2018. ápr. 29. 22:38
 20/24 anonim ***** válasza:

Elnézést hogy eddig nem szóltam érte, de megtennéd, hogy nem üvöltözöl? Mert az, hogy ennyiszer használod a caps lock-ot, igencsak annak számít, ráadásul indokolatlan, felesleges. Feltételezem, a magyar érettségin sem írtál szavakat csupa nagybetűvel, mégis átmentél valahogy.

A K-project azért értékes bizonyos szempontokból, mert jó a grafikája és a hangulata? Ez rendben van. Viszont az Another-nek is jó a grafikája, és a Steins;Gate-nek is jó a hangulata. Akkor miért van az, hogy a K-projektre azt mondod, hogy "ebből a szempontból nem jó, viszont ilyen meg ilyen téren nagyszerű", de pl. a Steins;Gate-re csípőből rávágod, hogy "ócska és kész"? Ezt úgy hívjuk, hogy kettős mérce.

Nem keverlek senkivel, messziről felismerhető vagy arról, hogy mindig ugyanazt a kb. 10 animét ajánlod (azt hiszem, a Kokoro Connect-et isteníted leggyakrabban), miközben olyan fennkölt stílusban írsz róluk, mintha te lennél az anime, mint műfaj szakértője.

De vajon tényleg szakértő vagy, vagy csak szereted előadni magad annak? Azt mondod, te már sokat láttál, mert régóta nézel animéket? Rendben. Akkor nyugodtan leírhatod, eddig hány darab anime sorozatot, vagy anime részt láttál. Hiszen minél többet látott valaki, annal jobban ismeri a műfajt, és tud objektív véleményt mondani 1-1 darabról.

És arra sem válaszoltál, mennyit láttál az általam felsorolt körülbelül 20 darab klasszikusból. Gyanítom, nem sokat, és még finom voltam.

Egyszóval hiába van "nagy élettapasztalatod" a korodból adódóan, ha közben csak néhány tucat animét láttál eddig, a klasszikusokból pedig szinte semmit, abból az következik, hogy nem vagy otthon a műfajban.

2018. ápr. 29. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!