Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Miért vannak még mindig...

Miért vannak még mindig "eltévedve" az emberek az animékkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Egy filmes portált böngésztem, ahol volt egy cikk, hogy milyen filmeket nézzünk a gyerekekkel hétvégén. Jobbára tényleg csak családi filmeket soroltak fel... De nekem rögtön megütötte a szememet a felsorolásban lévő Szentjánosbogarak sírja (1988, japán animációs film).

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ezt biztos nem nézetném meg egy tíz éven aluli ( vagy tizenpár éves) gyerekkel.

És ezen gondolkozva felmerült bennem, hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy az anime = gyerekmese. Természetesen vannak ilyen alkotások is, nyilván, de például ott van a Mononoke hime, amit még 9-10-11 évesen láthattam a televízióban, reggeli meseként és felnőtt fejjel visszakerestem anno, majd ismét megnéztem. Hát az sem kifejezetten egy gyerekmese.

Vagy csak én vagyok ezzel így? Ti mit gondoltok erről?

2017. nov. 24. 08:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
57%
Te flúgos vagy öreg... Nem tiltom el a rajzfilmtől, de olyan bolond se vagyok hogy ne válogassam meg mit nézhet. Ennyi erővel mondhatnád azt is, hogy üttessem le a Shiki elé a nyolc évest.
2017. nov. 25. 11:07
 12/12 A kérdező kommentje:

Személyes véleményem, (nem vitát akarok ezzel nyitni, mert mindenki maga dönti el, hogy a saját gyerekének milyen filmet enged nézni. Vagy mint gondol egy meséről/filmről.) Ha belegondolunk pl. Hófehérke című disney-s változatban, vagy akár a Hamupipőkében, van erőszakos jelenet? Úgy értve, hogy le van írva vagy meg van mutatva? Vagy rossz véget ér bármelyik is? Nem. Persze, ott A kis gyufaáruslány. De szegény kislány mit képzel a gyufalángba? Hogy a halott nagyanyóját látja, aki megfogja a kezét és elvezeti magához, ergo sokkal jobb lesz neki, ahová megy. Persze meghal, de nem a kénköves poklot látta maga előtt, nem másztak férgek a sebeiben.

Az összes gyerekeknek szánt mese arra épül, hogy a jó legyőzi a gonoszt. Illetve a véres, erőszakos jelenetek nincsenek leírva, ábrázolva.

A Haturo no hakában láthattuk ezt?

2017. nov. 27. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!