Tudtok nagyon szép grafikájú, és jól kidolgozott sztorijú animéket?
nagyon szép grafikájú, és jól kidolgozott sztorijú animék = Attack on Titan
Na ezen besírtam.
Made in Abyss
Erre csak azt lehet mondani, hogy várd ki a végét. A grafikája gyönyörű, az alap sztori egyedi, és izgalmas fordulatok, események állítják össze. Megéri végignézni :)
Meg ha lehet akkor olyan animét írjatok ami nem ilyen nevetségesen van rajzolva.
Köszönöm!
A Kyoukai no Kanatának nagyon szép a grafikája, a története már kevésbé kidolgozott.
Zankyou no Terror, itt meg pont fordítva.
Az Attack on Titant nem láttam, de azzal képtelen vagyok egyetérteni, hogy jó a rajzolása. Kb. egy gyengébb videojátékra hasonlít.
Szerintem a "nagyon szép grafika" az egyik legrelatívabb dolog, ami animés viszonylatban létezik, "jól kidolgozott sztorit" már nagyobb egyetértésben lehet találni (pl. a korábban említett Made in Abyss elképesztően jó világot épít fel, ami nem is csoda, hisz a mangakája eredetileg egy szerepjátéknak az alapjának csinálta a világot, és csak később készített belőle mangát - és szerintem is gyönyörű szép a látványvilága, még ha a karakterdizájn első látásra furcsa is lehet).
Én személy szerint nagyon szépnek és kidolgozottnak tartom a Neon Genesis Evangelion látványvilágát, hátterek és animáció tekintetében egyaránt (talán a karakterdizájnja az egyedüli, ami annyira nem tetszik, de a maga idejében ez volt a megszokott - a későbbi filmek karakterdizájn szempontjából nekem jobban tetszenek egy picivel), de más lehet, hogy élből elutasítaná, mert nem 2010 utáni, hanem egy 1995-ös sorozat. De a története, és főleg a karakterei miatt érdemes megnézni, mai napig az egyik legjobb lélektani animeként tartják számon, és elég sok rendezőt vagy mangakát, írót is megihletett, igazi klasszikus, kultanime.
Általánosságban elmondható az is, hogy a mozifilmeknek animék esetében szebb az animációja, látványvilága, mert több idő van az elkészítésére, mint egy sorozat esetében, illetve a netre csak BD/DVD verzióban kerülnek fel, amik már "javított kiadások". A Ghibli stúdió művei egytől egyig nagyon szép látvánnyal és érdekes történettel rendelkeznek, természetesen vannak itt is kiemelkedőbbek és átlagosabbak is.
Shinkai Makoto animéi egytől egyig nagyon szép látványvilággal rendelkeznek, történet szempontjából viszont megoszlanak a vélemények, Japánban és külföldön a Kimi no Na wa. elég nagy durranás volt, nagyon sokan kikiáltották a valaha készült legjobb animének, mások meg azt mondják, hogy egynek elmegy, vagy jónak jó, de nem kiemelkedő, és bizonyára vannak olyanok is, akik kifejezetten nem szeretik. Nekem személy szerint Shinkai Makoto animéi közül a Kotonoha no Niwa a kedvencem.
Nagyon sokan az ufotable stúdió munkáit tartják kiemelkedőnek animáció terén, de én például személy szerint nem szeretem, főleg a karakterdizájnja miatt. Ufotable anime például a Kara no Kyoukai (ami nekem személyes kedvencem), a Fate/Zero, a Fate/stay night: Unlimited Blade Works (illetve a most készülő Heaven's Feel filmtrilógia) - és úgy kb. ennyit lehetne kiemelni tőlük, ami még "híresebb" a stúdiótól, az a God Eater, a Tales of Zestiria the X meg a Katsugeki Touken Ranbu, és igazából ennyiből áll a stúdió.
Animációs stúdiók közül nekem a nagy kedvencem a SHAFT, amire a picit elvontabb látványvilág jellemző (pl. Monogatari Series vagy Mahou Shoujo Madoka Magica), én nagyon tudom ajánlani a SHAFT animéket, nagy részük igényes, bár itt is biztos vannak gyengébbek. Amiket leginkább kiemelnék, az a Monogatari Series, Mahou Shoujo Madoka Magica, ef: A Tale of Memories és ef: A Tale of Melodies, a 3-gatsu no Lion és talán még a Sayonara Zetsubou Sensei, bár ez utóbbit még nem láttam, csak ajánlották.
A Kyoto Animation stúdió szintén kifejezetten szép látványvilágú animéket készít, bár itt már több az átlagosabb anime, mivel egy nagyobb stúdióról van szó. Nekem személy szerint nincs is nagyon kedvencem a stúdiótól, amit nem láttam, de mindenképpen szeretnék megnézni, az a Koe no Katachi, illetve a Clannad/Clannad After Story animét tudnám még kiemelni, mint dráma.
Amit még megemlítenék, az a Madhouse stúdió, ami egy elég nagy múlttal rendelkező stúdió, és a legtöbb animés a Madhouse-t kapcsolja össze a minőségi animékkel (a Kiseijuu, vagyis a Parasyte is Madhouse anime egyébként). Amit innen különösen kiemelnék, az a Rainbow.
Nagyvonalakban ennyit tudok hirtelen írni, nem tudom, lesz-e olyan anime, ami téged megfog, ha igen, akkor megérte ezt mind legépelnem, ha nem... akkor legalább elütöttem valamivel az időmet:'D
Valóban kissé relatív, hogy kinek mi a jó story... És még a grafikai is kissé szempontfüggő. Ha élénk, neonos színekre vágysz, és elég jó rajzolásra, akkor:
K-Project.
Anime moziban, szerelmes, szomorú, kiváló grafikával és kameraállásokkal, a méltán világhírű rendezőtől, Makoto Shinkai-tól:
5 centimeters per secon
Vagy ami még igen szép grafikájó, de amúgy kodomo (elsősorban kicsi gyerekeknek készült, bár ahhoz képest igényes tartalmilag is , nem csak grafikára),
12*10 perces:
Binchou-tan
Természet feletti, szintén remek (Madhouse studio) grafikával:
Death Parade
...és szintén Madhouse studiótól:
Gunslinger Girl - I.évad.
A jó story meg... Attól függ, honnan nézzük. Ha a jellemfejlődés, pszichológia és dráma számít, akkor ajánlok egy komoly anime mozit (egész jó grafikával) :
koe no katachi
...és egy 13+4 részes animét, szitnén remekül felépített story-val, jellemfejlődéssel, drámával (szintén egész jó grafikával) :
kokoro connect
De egyébként ha valami kevésbé komolyra, viccesebbre vágysz, ami mégis tartalmas történettel bír, és elgondolkodtató, megható is olykor:
sakurasou no pet na kanojo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!