Milyen animével tudnám megszerettetni az animéket a 10 éves húgommal?
Sailor Moon
Vadmacska kommandó
Kaleido Star
Igen, szerintem is ezek lesznek neki a legjobbak! Bár eléggé régiek, mindegyik jóval az Ő születése előtt ment, de szinkronosak, és tipikusan csajos animék!
Lovely Complex, 10 évesnek? Hát nem is tudom... ha mégis, akkor NE szinkronosan, mert katasztrófa a szinkronja...
10 éves... kicsit azért vagyok gondban, mert még
nem kamasz, de már kifele tart a kisgyermekkorból...
Ha szereti a kicsi gyerekeknek valót, akkor tartalmilag és grafikailag igényes az alábbi 12*10 perces kodomo anime:
Binchou-tan
Egy próbát mindenképp megér, 10 éves esetén!
(Én felnőttként is élveztem, főleg a grafikáját, és hogy
ez nem valamiféle "rózsaszínhabos-dizni-szar",
hanem komoly helyzeteket vet fel: a kislány egyedül él egy erdei házban, gyönyörű környezetben, de csak saját magára számíthat eleinte - majd lesznek barátai... Addig is melózni jár a SAS légitársasággal ;) a közeli városba; hétköznapi, slice of life, mégis vegyülnek mesei-mágikus elemek hozzá.)
Mai Mai Miracle:
Anime mozi, kisiksolásokról szól, könnyű, mégis aranyos, anime hangulatú, 6-12 éveseknek való elsősorban, felnőttként nosztalgikus, a kisiskolás korról.
De ha igazán mélyen szántó, mégis kortalan anime mozit ajánlanék, akkor
a 2-dimenziós változatát ennek (ez állatszereplős, de nagyon igényes, és ötletes a kiindulópontja), Disney-ből remek átvezető az igényesebb világba, az animék világába :
arashi no yoru ni
(CSAK ZÁRÓJELBEN, MIT NE:
Arra nagyon figyelj, nehogy valami ecchi-fétises japán agyfffaaaszt mutass neki kisiskolásokról, mint pl a Kodomo no Jikan. :D Felnőtt fejjel keserű, grotesz, sok szempontból... Keserűen lehet nevetni rajta, hol azon, hogy gyerek akarja megrontani a felnőttet, na meg a kislány végignézi anyja haláltusáját és a többi...
Elég súlyos anime... Meg ugye némi "bevezetés a pedagógiába"-értekezés szaga is van... A nevelés buktatóiról szülői szemmel és tanári szemmel.
Egyszóval a kodomo no jikan NEM gyerekeknek való, akárhogyan is kisiskolásokról szól!
Mindig olvasd el a tömör leírást előzetesen az animékről, mielőtt adott korosztálynak ajánlod!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!