Szerintetek, a régen futott befejezetlen sorozat végét elárulnák?
Számos esetben azért felesleges elárulni, mert sok esetben egy mangasorozat reklámjaként készül a vonatkozó animesorozat. Mivel az anime gyártása jóval nagyon erőforrást, több alkalmazottat, időt, pénzbeli befektetést jelent, ezért nyilván egy manga készítéséhez mérten a manga történetnek sok esetben csak egy részletét "animésítik meg".
Létezik külön erre vonatkozó managelési technika, mely során nem gond, ha az anime bevétele nulla körüli, mivel ez -ennél fogva- ingyen reklám a vonatkozó mangának.
Mivel sok ilyen anime szándékosan befejezetlen, kíváncsivá teszi az animenézők egy részét a vonatkozó manga olvasására, utóbbi meg a fő bevételi forrás, hiszen a manga készítése sokkal gyorsabban is halad, és sokszor elég ha 1-2 személy készíti, plusz a menedzsment, terjesztés, szóval sokkal kisebb anyagi befektetés a mangakészítés, mint az animekészítés.
Milyen "ennek"? :) Általánosságban tetted fel a kérdést, nem konkrét animére. ;) Ettől függetlenül nyilván nincs minden mangának anime változata, és nincs minden magának anime változata (vagy MÉG nincs).
Sőt, én magam is találkoztam már olyannal, hogy az anime verzió hosszabb volt, mint a megfelelő manga változata.
De ezek a verziók a ritkábbak. Többnyire mangából készítenek animét, és általában kiragadva a manga-folyam egy részét, ahogy fejtegettem. Ezen eseteknek oka általában az, amit írtam itt múltkor erről.
(A többi esetben meg különféle oka lehet, azokat is lehetne fejtegetni persze m,de azok vannak kisebbségben, ergo talán logikusabb volna konkrét anime/manga esetét megvizsgálni a ritkább esetek közül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!