Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Trónok harcához hasonló...

Trónok harcához hasonló sorozatot/animét keresek?

Figyelt kérdés

olyat keresek ami fantasy és ilyen országok, uralkodók, nemesek, és előny lenne ha nem eben a világban játszódna de ez nem feltétel és legalább feliratozva legyen magyarul

lehetőleg ne csak egy család történet legyen

sok szereplővel dolgozonak

és az jó ha minél kevesebb akció van benne és anál több intrika

ja és ha nem egyezik meg egy sorozat mindenben azokal amiket leirtam de hasonló atol még simán lehet ajánlani

lehet most egy kicsit öszeszedetlen volt de remélem érthető minden

2017. szept. 30. 23:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
6%

Tény hogy a One piece nem illik ide de animék/mangák terén az a legjobb,legsikeresebb, ezt nem egy dolog bizonyítja, nem csak az én véleményem.Szóval nem értem az utolsó választ.

De most ebbe ne menjünk bele mert nem ide való.

2017. okt. 3. 10:22
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Istvan35: A kérdésben ott van, hogy animét is keres a kérdező. Márpedig a felsorolt tulajdonságok illenek a One Piece-re (de lehet, hogy te még csak nem is ismered, láttál belőle max pár részt).

Mivel shounen anime, így vannak benne harcok - és igenis a legjobb a műfajában - de ez már vélemény kérdése.

"Jön egy erős ellenfél, Luffy legyőzi, majd jön egy erősebb azt is, aztán egy még erősebb stb... Mintha a Dragon Ball-t nézném."

Ezen egyenesen kacagtam. Egy shounen anime így néz ki :'D. Ezen nem kell csodálkozni.

"Ráadásul iszonyatosan elnyújtott az egész." Nekem például ez bejön.

#11: De, teljesen ide illik a One Piece, mivel megfelel a leírásnak.

2017. okt. 3. 15:21
 13/19 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat majd szemezgetek de nyugodtan lehet még írni ha valaki tud jót

a One Piece-röl meg annyit hogy nem épen egy shonen fight animére gondoltam de nem vitatom hogy a saját kategóriáján belül tényleg jó még ha kissé gyerekes is

2017. okt. 3. 22:33
 14/19 anonim ***** válasza:
64%

# 12

"A kérdésben ott van, hogy animét is keres a kérdező. Márpedig a felsorolt tulajdonságok illenek a One Piece-re (de lehet, hogy te még csak nem is ismered, láttál belőle max pár részt)."

Tudom, hogy animéket is kért, én is azokat írtam. De a One Piece sehogy nem illik a képbe. Hol illenek bele a felsorolt tulajdonságok? Egyrészt rohadtul nem felnőtteknek szól, másrészt alig van benne taktikázás. Nézd meg mondjuk a Code Geass-t vagy a Death Note-ot. Na az igen. One Piece-be meg egy harc tart kb. 40 részig, püfölik egymást 10 részeken keresztül. Ez az a nagy taktikázás?

"Ezen egyenesen kacagtam. Egy shounen anime így néz ki :'D. Ezen nem kell csodálkozni."

Igen, az agyatlan, föld buta, sablon shounenek kb. így néznek ki. Értelmes shounent ezek szerint még nem láttál, de akkor írok:

Fullmetal Alchemist: Testvériség

Hunter x Hunter

Gintama

Ettől függetlenül lehet egy Sablonos shounen is jó, de akkor legalább ne untassa halálra a nézőt, hanem pörögjön a történet, legyen karakter fejlődés, mint pl. a Claymore-ban vagy Kill la Kill-ben. A One Piece véleményem szerint még ezek között is gyenge. Több száz rész alatt annyi nem történik benne, mint egy 26 részes animében.

2017. okt. 4. 09:27
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
Úgy látom a One Piece fanok sunyi lepontozásba menekültek :)
2017. okt. 6. 20:52
 16/19 anonim ***** válasza:
27%

Istikém,

fantasy: pipa

országok: pipa

uralkodók: pipa

nemesek: pipa

alternatív világ: pipa

sok szereplő: pipa

intrika: ez főleg a jelenlegi történetívben mutatkozik meg. pipa

Ha nem hiszed, járj utána.

"rohadtul nem felnőtteknek szól" Szerintem Mindenkinek szól. Gyerekes "borítóba" van csomagolva, de csak azért, hogy a fiatalabb korosztályt elérje.

Kemény témák, filozófia és rejtett tartalmak is vannak benne, amik miatt tényleg minden korosztálynak ajánlható.

Nem egy olyan rém egyszerű sablon shounen, amilyennek felvázoltad. Csak tudni kell a felszín alá látni.

Amúgy hasonlítgattad hozzá a Dragon Ball-t. Bocsánat fanok, nem azért, én is DB fan vagyok, de a One Piece-hez képest a DB olyan buta, mint a segg. Tartalmi-értéki szempontból nem méltó egy lapon való említésre az OP-vel.

2017. okt. 6. 21:05
 17/19 anonim ***** válasza:

"intrika: ez főleg a jelenlegi történetívben mutatkozik meg."

Ja hát igen, a kerdező biztos végig fog szenvedni kb. 800 részt, hogy komoly taktikázásokat is láthasson.... Én a One Piece-ből láttam összesen majdnem 400 részt, addig alig volt valami. Talán az Enies Lobbi-ban volt valami, de az is gyengen. És egyébként is, mint mondtam, One Piece-ben egy arc tart kb. 40 részig. Code Geass-ben meg egy részben több a taktikázás, több a fordulat, mint egy egész One Piece arcban. Akkor kérdem én, mit akarsz te a One Piece-el?!

"Amúgy hasonlítgattad hozzá a Dragon Ball-t. Bocsánat fanok, nem azért, én is DB fan vagyok, de a One Piece-hez képest a DB olyan buta, mint a segg. Tartalmi-értéki szempontból nem méltó egy lapon való említésre az OP-vel."

Pedig nem sok különbség van. Kicsivel összetettebb a története, de ennyi. A harcok kb. egyformák, értelmetlenül túl van nyújtva az egész. Luffy meg Goku egyformán idióta agyhalott.

2017. okt. 7. 09:43
 18/19 anonim ***** válasza:
44%

(Szerintem a valóságban mi haverok lennénk:D.)

Code Geass-ben tényleg több a fordulat, de szerintem nincs értelme hasonlítgatni. Azért mert egyik jobb, mint a másik (intrikában), a másikat még ki se próbálja a kérdező v akárki?

Amúgy sajnálattal hallom, hogy OP-ből csak kb 400 részt láttál, mert pont onnantól következik a legjava, a legjobb story arcok! Impel Down, Marinford, a Legjobbak Háborúja. Ki..szott jó volt az egész, de tényleg. A háborúban annyi és olyan fordulatok voltak, hogy leesik az ember álla :D. Túl van nyújtva, igen, de nem ott van abban is a "szépség", az epicség, amikor egy várva várt dolog végre megtörténik? :) Én nagyon javaslom neked, hogy folytasd. Hidd el, garantáltan nem bánod meg!

Az OP-DB dologhoz még annyit: A DB egésze buta: a történet, a harcok, a karakterek. Semmi összetettség, semmi karakterfejlődés, semmi fordulat.

De az OP rendelkezik egy hihetetlenül összetett történettel és kidolgozott világgal. A karakterek is mind kidolgozottak, mindenkinek meg van a múltja, a céljai, az álmai, az egyedi karakterjegyei. Mindenki fejlődik.

A harcok nem buták és egyszerűek. Nagyon kreatívan használják ki a démongyümölcs adotta képességeket, harcművészeteket vagy egyéb különleges erőket.

Luffy egy idióta, ez tény. De szerintem ez egy "szükséges rossz", hogy sok ember bele tudja képzelni magát. És azt se felejtsük el, hogy ugyanakkor egy nagyon kedves ember, aki törődik a szeretteivel, idegenekkel is, és bármit feláldozna értük. (Egy pici spoiler a jövőből: Luffy le volt láncolva, de gondolkodás nélkül leszakította volna mindkét karját csak azért, hogy megmentsen valakit).

2017. okt. 7. 10:13
 19/19 anonim ***** válasza:
55%

Az a baj, hogy szerintem nem mindenkinek van kedve több száz részt végignézni, hogy majd jó legyen egy anime. Ha vannak rövidebb darabok, amik 10-20 részben is át tudják adni a történetet, akkor inkább azokat nézem. Egyszerűen jobban leköt, ha pörög a történet. One Piece-ben nekem rengeteg rész volt iszonyat unalmas, de azért valamennyire érdekelt a története, így folytattam. A Thriller Bark Arc volt az, ahol elegem lett. Nekem sokkal jobban bejönnek a néhány részes történetívek, amikben lehet hogy csak pár perces harcok vannak, de szerintem jobbak, mint ez a szerencsétlenkedés, ami a One Piece-s vagy DB-s harcokban megy. Gintama ezért lett a kedvencem a shounenek közül (és mert zseniális paródia is). Ott, ha komolyra veszik a dolgot, két percig nem fogsz unatkozni.

Egyébként nem csak ennyi miatt nem tetszik, tudnék még negatívumokat írni, de a fő ok az ez volt. Lehet egyszer majd folytatom még, de az valószínűleg nem mostanában lesz. A kérdezőnek viszont nem ajánlom, mert az egy fő szempont neki, hogy legyen benne sok intrika, ami a One Piece-ben nincs meg, vagy legfeljebb csak több száz rész utántól.

2017. okt. 8. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!