Dragon Ball? Jó sok kérdés?
Szóval, igazából (lehet ezért megköveznek páran) nem láttam egyetlen részt sem a Dragon Ballból. Egyikből sem. És most nemrég voltam mondoconon és ott volt szó erről az animéről, és megjött hozzá a kedvem. Viszont, lenne pár (igazából sok)kérdésem.
1. Van a normál Dragon Ball és ugye van a Z. (meg a többi) Ott van egy főszereplő, aki felnő, és a Z már a fiáról szól?
2. Igaz, hogy tényleg rá sem bagózik a fiára? Csak mert bírom amikor egy szülő aggódik a gyerekéért.
3. Vannak olyan jelenetek, ahol tényleg több részen át húznak egy egy harcjelenet?
4. Mennyire van más rajzolása?
5. Jó hozzá a szinkron? Vagy van hozzá felirat? (utóbbit pártolom)
6. Uccsó, eskü. Érdemes megnézni?
1) A főszereplő Son Goku. A normál Dragon Ball róla szól, de tulajdonképp a Z is. A fia a Cell sagában veszi át a főszereplő pozíciót, de a Majin Buu részeknél ismét Gokué lesz a főszerep.
2) Goku nem aggódik a gyerekéért, mert tudja, hogy erős és feltalálja magát; ellentétben az anyja, Chi-chi igen. Talán túlzottan is.
3) Vannak, nem is kevés.
5) Jó hozzá, de feliratosan is meg tudod nézni.
6) Igen, érdemes, ha tetszik.
1. Ez volt a terv, de a rajongók Gokut követelték vissza. Gohan egy sírós, nyafogós a legtöbb részben, a Cell saga-ban szedi össze magát igazán. Utána stréber lesz és a harcot nem gyakorolja eléggé.
2. Goku szereti Gohant és Gotent (2. fia lesz) is. De ő inkább bohóc, mint felelősség teljes apa. Simán magára hagyja a családját huzamosabb időre, mert új harci technikákat tanulhat. Meglepő, de Vegita lesz a jobb apa. Főleg a Dragon Ball Super-ben látszik.
3. Elég sok ilyen rész van.
4. Mihez képest ? Nekem tetszik a rajzolása. Valamint nem mai darab ez az anime. Minimum 20 éves.
5. A magyar szinkron közepes. A hangok jól el lettek találva, a poénok is jók, de néhol átköltik túl a szöveget. Ami a legjobban zavar, az a nevek dilettáns fordítása. Pl nem Songoku a főszereplő, hanem Goku. Szerintem a japán san szót értette a fordító son-nak. A német és a japán szinkron a legjobb szerintem.
6. Persze, hogy érdemes megnézni. Talán a Yuyu Hakusho van még ilyen jó verekedős anime.
A Dragon Ball sokak szerint egy véres szemét. Nem értek egyet. Több mindent tanít az az anime :
- ellenségből is lehet jó barát, ha úgy állsz a másikhoz
- soha ne add fel a küzdelmet, hiába érzed úgy, hogy nincs esélyed
- fontos összetartani
A legtöbb kérdésre kaptál válasz így csak kiegészítenék/javítanék pár dolgot.
Szerintem a magyar szinkron borzalmas lett 2 jól eltalált hang van benne Gokué és Vegitáé de még így sincs elég átélés a hangjukban, ha teheted japánul nézd angol felirattal ha nem akkor max magyar felirat.
A én személy szerint azt tanácsolom , hogy ha megakarod nézni akkor a sima DB után ne a Z-t nézd mert, egy baromi hosszú és sok a filler rész amikkel nem vesztesz semmit se és nem adnak a történethez hozzá semmit így inkább a filler mentes verziót ajánlom a KAI-t az csak 160-70 részes a 290 valamennyi helyett. Utána válsztásod szerint jöhet a GT ami mostmár megerősítve is csak egy alternatív idővonalat képez és a helyét a super vette át. A rajzolása régen is nagyon jó volt a mostani is szép leszámítva az első 25-30 részt.
A supert elejét úgy eleve átugranám mert az utolsó 2 movie-t dolgozza fel mégegyszer , nézd meg azt a kettőt(battle of gods, és a resurrection of F) és kezd a supert kb a 30 résztől.
Végül egy megjegyzés az utolsónak , hogy Son Goku neve valóban Son Goku nem a san félrehallása , egyszerűen nem mondják ki a teljes nevét és simán Goku-ak hívják , de a japán verzióban is előfordul ,hogy Son Goku-ak mondják , csak ritkán.
1. Mindkettő protagonista karaktere Son Goku . Son Gohan a fia aki bár tényleg központi lett volna végül is le tettek róla.
******Spoiler******
2. Igen is meg nem is tekintve Gohan életének java részében halott volt :D
*****Spoiler*******
3. Vannak de ott a Dragon Ball Kai (a Dragon Ball Z feljavított vágott verziója) ahol meg lett vágva az egész széria pörgős nem ül le nincsenek elnyújtott küzdelmek.
4. Ennek a Dragon Ball Kai-nak azért már egész jó.
5. Dragon Ball Kai feliratos nem szinkronos.
6. Sok ember ezen "nőtt" fel . És még mindig leköti őket felnőttként is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!