Ha sokat csinálom ezt, megtanulhatok rajzolni? (többi lent)
Figyelt kérdés
Szóval... mostanában azt szoktam csinálni, hogy clip studio paintbe átrakok egy (valamilyen animés) képet, és aztán ezt átrajzolom. Miután megvan a lineart, már tök jól ki tudom színezni, meg árnyékolni, de jobb lenne, ha a körvonalakat is én rajzolhatnám meg. Na szóval, ha sokszor átrajzolok képeket, azzal fejlődik a rajztudásom, vagy egyáltalán nem?2017. jún. 27. 01:31
2/4 anonim válasza:
Egyáltalán nem. Ehelyett inkább rakd a rajzvászon egyik oldalára a képedet, a másik oldalra pedig próbáld meg lemásolni, még azzal is többre mész, mert az arra kényszerít, hogy gondolkozz, és próbáld meglátni az anime karakter anatómiai összefüggéseit. Az RPC-zéshez, amit most csinálsz, nem kell agy, ezért nem is fogsz elgondolkodni azon, hogyan aránylanak a dolgok (még akkor sem, ha úgy érzed, hogy igen).
3/4 anonim válasza:
Egyáltalán nem.
Ezt RPC-zésnek hívják, semmilyen rajztudás nem kell ehhez.
Ha komolyan gondolod, akkor tanulj művészeti anatómiát.
4/4 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, esetleg még azt próbáld meg, hogy rendes referenciaképeket keresel (tehát nem animéset, hanem emberekről mindenféle fotókat pl a SenshiStock deviantarton tök jók vannak), leveszed 40-50%-ra a rétegláthatóságot, egy új rétegre elkezded felrajzolgatni az ízületeket és egyebeket vázlatosan a fotó alapján és egy idő után segítség nélkül kezded el ugyanazokat a pózokat megrajzolni.
Elsőre nem lesz szép, nem szabad elkeseredni, ha eleget rajzolod ezeket, lassan ráállsz és onnan már menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!