Tudnátok ezekhez hasonlü animét ajánlani?
Két anime van csak, amit néztem, de mindkettő annyira mély benyomást tett rám, hogy azóta is keresek folyamatosan utódokat, de nem találok sajnos.
Ez a kettő anime: Kaleido Star, Vampire Knight
Tudom, hogy a kettő egyáltalán nem hasonlít műfajilag (kivéve hogy dráma és fantasy) de mégis valami hasonlót szeretnék.
A Kaleido Start azért szerettem, mert elképesztően mély és gondosan öszetett, imádtam minden percét, elgondolkodtatott és megsiratott.
A Vampire Knight-ra már jóval később találtam rá, ebben pedig a romantika, a dráma, és a fanatasy fogott meg. Imádom az olyan típusú férfi karaktereket, mint Kaname és Zero. Valami hasonlót keresek azóta is.
Elkezdtem ezeken kívűl egy harmadikat is, annak Dance with Devils volt a címe, és elég sokáig is néztem, de végül abbahagytam, mert nem volt olyan elgondolkodtató és komoly, mint az előző kettő.
Tudom, hogy nehéz feladat lenne ezek alapján ajánlani egyet, de ha valaki mégis tudna, annak nagyon örülnék.
Én ezeket ajánlom:
Nana
Naruto
Death Note
A Speed Grapher is mély, de az kicsit más stílus, 18+...
Az általad jelzett animéket nem ismerem. De hátha felkelti érdeklődésed elgondolkodtató animesori javaslatom:
Kokoro Connect
13 részes évadjához fontos megnézni a további 4 rész OVA folytatást! (inda)
Bár van benne némi ecchi vonatkozás, egy kis vígjáték is, mégis alapvetően
lélektani dráma. Elgondolkodtató.
Jellemszembesülések, fokozott motiváció jellemfejlődésre, felnőtté válás.
Ez a lényege.
Egyébként némi misztikum váltja ki a 17/18 éves szereplőkből a változást: testcserék, gondolatolvasás, egymás érzelmeinek érzékelése telepátia útján, stb., mikor mi az adott, "átmeneti jelenség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!