Ki az, akit érdekelnek az elsősorban seinen/josei műfajú animék?
Pl ilyen
jellegűek:
Gunslinger Girl (pszichológia, erőszak)
Bunny Drop (gyermeknevelés)
Talán érződik a kérdésemből, hogy hiányolom a 20-50 éves animenézőket.
Sajnos nem vagyunk túl sokan felnőtt magyarok, ilyen érdeklődéssel. (Japánban már annál inkább.)
Értelek. Ha nem kamu az életkorod, akkor elismerésem, hogy érdekelnek téged az elsősorban felnőtteknek szánt animék. Persze nem biztos, hogy minden átmegy számodra, de feltételezem, hogy sok mindent értesz, léteznek kivételes gyerekek is, akik az életkorukat meghaladó értelmi képességgel rendelkeznek, vagy legalábbis valamely rész-IQ, vagy más tényező tekintetében.
Itt publikusan a kérdésemnél érdekelne, milyen seinen/josei animéket szeretsz és miért? :)
Ezen kívül más, ilyen érdeklődésűek válaszát is várom, elsősorban 25 körül vagy inkább lehetőleg felett. Mivel a saját generációmból itt nehéz találni olyat, akivel kérdéseket lehet megvitatni, és őrájuk is kíváncsi vagyok. :)
Még annyit, hogy a kedves első válaszolót mindenesetre óva intem a korhatáros tartalmaktól, pl az erőszakosabb guro műfajtól (a shounen-féle akciónál sokkal durvább), amely 18+, valamint a szexuális tartalmaktól, melyek szintén 18+-osok.
Az alábbi honlapnak eléggé kiterjedt adatbázisa van, téma- és műfaj megjelöléssel. Az adatbázisukból megállapítható adott animéről, hogy korhatáros-e, vagy sem. (Ebben a cikkek menüjükön belül a "(japán) kifejezések" almenü segítséget nyújt, ha szükséges.)
animeaddicts.hu
De pl a filozofikusabb művekről, vagy akár a gyerekneveléssel kapcsolatos animéket bátram ajánlhatom 11, 14 stb évesek számára is. :) Már akit érdekel, és befogadó rá.
De létezik számos olyan seinen és josei is, melyek egyaránt kamaszoknak és felnőtteknek valóak.
Csak a biztonság kedvéért tettem ezt a kiegészítést.
Chihayafuru
Omohide Poro Poro
Orange
Wild Adapter
Death Parade
Usagi Drop(csak azt már írtad)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!