Naruto manga vagy anime?
Szeretném elkezdeni nézni/olvasni, de hallottam, hogy az animében rengeteg a filler. Érdemes tehát neki kezdeni az animének vagy maradjak inkább a mangánál? :)
Valamint lenne egy kérdésem, a Naruto Gaiden a sima Naruto manga folytatása? :)
Anime így van sorrendben:
Naruto
Naruto Shippuuden: Naruto után kb. 2 évvel játszódik
Manga pedig így:
Naruto: ez nincsen megbontva "simára" és Shippudenre
Naruto Gaiden: a Naruto vége után játszódik több, mint 10 évvel, de nem Naruto a főszereplő
Boruto: a Naruto Gaiden folytatása, nem Naruto a főszereplő
Anime mellett:
-látványosabbak a harcok
Anime ellen:
-sok a filler
-néhány jelenet nem olyan durva, mint a mangában (kevés ilyen van, azok is főleg a történet első felében a "sima" Narutóban)
A manga ugyanez, csak fordítva. Tehát mellette szól, hogy az 1-2 durvábbnak számító jelenet benne van, és nincsen benne filler. Ellene pedig az szól, hogy a harcok ugyebár rajzolva vannak.
Mangát eleve nem tudod az elejétől olvasni, mert a Mangafan kiadó tuljdonában áll a 20. kötetig, a 180 valahányas fejezettől vant fent neten.
Kezdj bele az animébe szerintem, ha meg fillerek jönnek, hagyd ki őket. Ezeken az oldalakon megtalálod, mely részek fillerek: [link]
Végső soron én a mangát is el fogom olvasni, többen azt állítják, hogy a manga jobban visszaadja a szereplők érzelmeit, és nincsenek zavaró visszaemlékezések. Az elejét meg majd megveszem, ha lesz rá pénzem. :)
Szerintem általánosságban szórakoztatóbb filmet nézni, mint olvasni.
A Naruto esetében a manga jóval igényesebb és nincsenek fillerek, ami az anime esetében szerintem több mint a felét teszi ki. Ugyanakkor a magával végeznél 1-2 hét alatt, míg a animével el leszel egy évig legalább...
Szóval szerintem a manga a jobb, de animét nézni jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!