Tokyo Ghoul manga hany fejezetes? Nem a :re-re gondolok, hanem ami elotte van. Mert magyarul kezdem olvasni, de nem tudom, hogy hany fejezet es nem akarom, hogy az legyen, hogy vegigerek rajta es kiderul, volt meg resze csak mar nem forditottak le.
Igen.
Illetve kettő között van még egy Suzuyas Spin-off manga, és 1-2 novel, de azok nem fontosak és van amit angolra se fordítottak le, nemhogy magyarra.
Angolul amúgy is jobb minden. Most ha belegondolsz japánból fordítják angolra, félrefordításokkal, akkor azt még átfordítják magyarra is, gondolhatod mennyi jön át az eredeti szövegből...
Főleg, hogy Tokyo Ghoulban rengeteg az ilyen "kaji-s" referencia, amit sokszor még angol fordítók se vesznek észre.
Az utolsónak:
Teljesen egyetértek, pontosan ezért nézem párhuzamosan a japán raw-okat fordításnál! :D
Mivel az angol fordításban elhagyták a suffix-eket, ezért azokat mind onnan olvastam ki, a kanjis többletjelentéseket is. (milyen jól jön egy kis japán tudás haha) Nagyon sokszor volt már, hogy teljesen mást írtak angolban, mint az eredetiben. Én azért próbálgattam leginkább a japán verzióhoz hű maradni.
-Én fordítom a tg:re-t. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!