A szinkronszínészek el tudják változtatni a hangjukat?
Úgy értem,hogy bárki el tudja változtatni,de ők teljes hangszínben?
Pl a South parkban is vannak,akik több szereplőt szinkronizálnak és a hangjukat is el tudják változtatni.
+ még egy kérdés
Szeretik azt a filmet/sorozatot (vagy egyáltalán a műfajt),amiben szinkronizálnak?
Tudom,hogy ez leginkább csak munka,de szeretik valamennyire? Pl az anime-szinkronszínészek (yu yu hakusho,inuyasha) szeretik valamennyire az animéket?
Mert sok szinkronszínész van,aki több animében is feltűnik,tehát akkor ő ezt valamilyen szinten kedveli?
Szerintem csak szimplán nincs sok szinkronszínész. Filmeket is, több száz színészt ugyanaz a kb két és fél tucat színész szinkronizál. Főleg a jelentéktelenebb mellékszereplőkre van egy pár nagyon bejáratott hang.
A hangjukat pedig szerintem legfejlebb nagyon kevesen tudják jobban elváltoztatni, mint az átlag. Inkább a színészkedéssel adnak hozzá sokat a skálájukhoz. Stílus, akcentus/nyelvjárás, stb. Esetleg még utólag tudnak rádolgozni a vágószobában.
Kern András - Harry Potter hangoskönyv bizonyítja, hogy igen.
Vannak sok hangú szinkron színészek.
Reviczky Gábor szintén sok szinkronhangot képes átvenni.
Nem mindenki képes erre. Leginkább kevesen.
Japánban a seiyuuk (=szinkronszínészek) hatalmas népszerűségnek örvendenek, évről-évre felbukkannak újak, mert több iskola is van Japánban, ami direkt a szinkronszínészettel foglalkozik.
Szintén csak a japánokból kiindulva tudom mondani, hogy elképesztő, amit a hangjukkal tudnak művelni.
Nekem az egyik legmegdöbbentőbb alakítás ez volt, mindkét seiyuu részéről:
https://www.youtube.com/watch?v=kafy4kLH0pk
De az is gyakori, hogy japán női szinkronszínészek fiúknak adják a hangjukat, úgyhogy egy tehetséges seiyuu igen, képes változtatni a hangján.
A Seiyuu Eventekből kiindulva pedig a japán szinkronszínészek élvezik egy része élvezi a munkáját, youtube-on pár megnézhető, ha érdekel.
Magyar szinkronszínészekkel pedig az "Egyesület a Magyar Szinkronért" című szervezet szokott foglalkozni, beszélgetnek különböző szinkronszínészekkel, és ezt feltöltik youtube-ra, ha beütöd, ki fog adni videókat. Úgyhogy ha érdekel, szerintem érdemes belenézned, régebben tudom, hogy volt olyan lehetőség, hogy a rajongók is találhattak ki kérdéseket a következő interjúalanynak, de nem tudom, ez a lehetőség működik-e még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!