Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Miért mondják a One-Punch Man...

Miért mondják a One-Punch Man sorozatra, hogy parodizálja a shounen animéket?

Figyelt kérdés
Nem nagyon értem ezt a fajta keleti kultúrát, viszont kíváncsi vagyok, hogy miért titulálják paródiának az emberek.

2016. okt. 31. 10:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Régen láttam, így lehet, nem leszek pontos, de: rákember, aki azért lett ilyen, mert túl sok rákot evett"

Pontosan ez a magyarázat Saitama erejére is. Ez egy olyan világ, ahol ha valamit nagyon szeretsz vagy valamire nagyon vágysz és túltolod, akkor ilyesmik történnek. Az egyik állandóan rákot evett és rákszörny lett, a másik imádta az autókat és autószörny lett. Saitama nagyon szuperhős hakart lenni, ezért évekig nyomta a hülye edzéstervét és az lett.

2016. nov. 1. 11:15
 12/13 anonim ***** válasza:

#11 Pontosan. Kapásból ez annak a hülye shounen klisének a kifigurázása, hogy akaraterõvel bármit el lehet érni.

Saitama ereje egy görbe tükör az op karaktereknek (Goku, Superman stb), hogy igazából milyen unalmas is lehet ilyen erõsnek lenni.

Aztán ott van a sok retardált szörny, akik semmilyen/gyenge backstoryval csak azért gonoszak hogy a hõsöknek legyen dolguk.

Itt vannak a sablonkarakterek is:

Sonic, Mumenrider, Tornado, Genos mind gyakori szereplõkõtípusokon alapulnak..

Szóval összességében elég egyértelmû, hogy az OPM egy szatirikus mû. Már a sok idióta poénon is látszik, hogy nem akarja magát komolyan venni. Persze ha még nem láttál sok animét (és ráadásul csak shounen-t), akkor lehet nem annyira könnyû észrevenni.

2016. nov. 1. 13:41
 13/13 anonim ***** válasza:
Mindenki kioktatja a kérdezőt de én nem hiszem hogy teljesen tévedne.Én pl: a Family Guy vagy Simpson Családhoz hasonlítanám, ami sokszor kiparodizálja a többi sorozatot meg úgy mindent, ettől függetlenül ugyanazok a klisék vannak benne sokszor mint a többiben. Nehéz ezt körülírni, de pont a Shounen animék adják neki a népszerűséget és az anime maga is ilyen felépítésű,tehát egy fricskát mutat a többi animének és magának is.
2016. dec. 4. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!