Melyik animének van a legszebb grafikája / animációja?
A szép szubjektív, nehezen összevethető egy olyan, ami többé-kevésbé realizmusra törekszik és egy olyan, ami sokkal inkább stilizált, művészi irányt követ. Ráadásul mindkettőben van olyan, ami kevésbé látványos, szimplán, mert nem az akcióra helyezi a hangsúlyt, vagy az teljes egészében hiányzin.
Plusz az sem egyértelmű, hogy te a vizualitás teljes egészére gondolsz, animáció folyamatossága, dinamikája, művészi tervezés, karakter és környezetdizájn és még néhány egyéb szemont, vagy csak ezek némelyikére vagy konkrétan egyikére. Ez is alapjaiban befolyásolja a választ.
Akkor összeírok párat ezek szerint, a teljesség igénye nélkül. Megjegyzem, nem toplista, csak ami kb az eszembe jut.
Akira: Az animáció példaértékűen fluid, a környezet részletes, viszont szeritem a karakterdizájnok éktelen rondák. Valószínűleg mangahű így nem közvetlenül a film hibája, plusz érdemes szem előtt tartani, hogy még bőven a 80-as években készült.
Candy Boy: Egy feltucatnyi résszel rendelkező OVA valószínűleg ez mutatkozik meg produkciós minőségen is. A karaktermodellek és a környezet is részletesek. Főleg állóképeken néha iszonyú gyönyörűen tud kinézni. Mivel egy lassú tempójú slice-of-life shoujo ai-ról van szó, egyébként nem túl látványos.
Fate/Stay Night: Unlimitad Blade Works: Egyébként is csak idő kérdése, hogy valaki bedobja. Szerintem a karakterdizájnok kicsit sterilek, az arcok túlegyszerűsítettek, viszont környezet, animáció és effektezés terén szinte páratlan.
FLCL: Szintén egy 6 epizódos OVA, erősen stilizált, dizájn és animáció terén is remekül helytáll.
Guilty Crown: Gyakorlatilag más érdeme sincs, mint az élvonalbeli vizuális megvalósítás. Ez úgy általában elmondható a rendezó minden egyéb munkájára (Koutetsujou no Kabaneri; High School of the Dead).
Hibike! Euphorium: A KyoAni gyakorlatilag tökélyre fejlesztette azt, amit gimis lányokból ki lehet hozni. Egyetlen elnagyolt pillanat sem jut eszembe.
JoJo no Kimyou na Bouken: Az itt 'A' pózolós anime, gyakorlatilag arra született, hogy állóképeken hibátlanul nézzen ki, viszont ezt csak a cenzúrázatlan hozza.
Kara no Kyoukai: Az első film már lassan 10 éves, de látvány terén még mindig bőven felülmúl szinte bármit.
Kill la Kill: Erősen stilizált és a mozgás sem folyamatos, viszont szinte egyetlen pixel vagy rezdülés sem céltalan.
Monogatari Sorozat: Meg úgy bármi a Shaft stúdiótól. Nagyon érdekes látványvilág, amit időről időre egyéb stúdiók is próbálnak koppintani. Egyenletesen szép helyett általában inkább kitüntetett jeleneteknél vagy koncepcionálisan, összképileg mutatnak jól a sorozataik/filmjeik.
Paprika: A témából adódóan művészi és technikai szinten is van alkalma villantani, és meg is teszi.
Redline: Csak azt tudnám megismételni, amit az előzőnél írtam.
Samurai Champloo: Gondolkodtam, hogy ezt vagy a Cowboy Bebopot vegyem fel, nyilvánvalóan emellett döntöttem. Harcok közben gyönyörűen néz ki, aminek nagy része talán a rendezés, de ez nem von le az érdemeiből.
Shigurui: Nagyon sötét és elképesztően véres darab, de a művészi téren és néha túlzásokba eső vizualitást érintő részletességen szerintem nem nagyon lehet fogást találni.
Sword of the Stranger: Megint egy régebbi movie, megint gyönyörű harc közbeni animációkkal, amit csak fokoz a rendezés során mutatott szakértelem.
Bármi Shinkai Makoto-tól. Szinte mást sem gyárt, mint tartalmilag vitathatóan jó, vizuálisan viszont megkérdőjelezhetetlenül élvonalbeli filmeket.
Szerintem-
Legszebb kézzel rajzolt:
Szél támad, Chihiro szellemországban, Redline
Legszebb digitális:
Fate/Stay Night UBW, Fate Zero
Ez tényleg egyénfüggő
Szerintem nagyon szép, és igényes:
Tales of Zestiria the X
Chuunibyou demo Koi ga Shitai!
Katanagatari
Fate/Zero
Gosick
Barakamon
Arrietty: Elvitte a manó
A vándorló palota
Ponyo a tengerparti sziklán
Chihiro Szellemországban
a vadon hercegnője
Mobile Suit Gundam 00
Seirei no Moribito
Dusk Maiden of Amnesia
Death Parade
Toaru Kagaku no Railgun
Hataraku Maou-sama!
stb.
.
.
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!