Animékben mire utal a kettős kereszt a szereplő fején?
Tudjátok, olykor gesztust kifejező jelek láthatóak a szereplők fején, pl egy csepp a bizonytalan feszültséget, kínos helyzetet stb jelenti mint izzadtságcsepp. És így tovább.
Mást jelent tehát a kettőskereszt, és mit jelent, amikor hasonló, de háromágú alakzatról van szó?
Erre gondolsz?:
Amikor mérgesek, akkor szokott megjelenni. Ezt a "háromágú alakzatot" viszont nem tudom elképzelni, mi lehet o.o
Ez, ez, köszi. :D Igen, valami ilyesmit sejtettem, h amikor mérgesek, arra utal. :) De nem voltam benne biztos. Köszi írtad, ha már ketten tudjuk így, talán így van. :)
A három ágú? Szerintem ugyan ez lehet a jelentése, csak nem tudom, miért pont három ágú. Bár a kereszt alakot se tudom, miért... Szóval, a három ágút úgy képzeld el, mint ezt a kettős keresztet, csak négy ág helyett (a kereszt négy ága helyett) háromból áll, szintén párhuzamos vonalakból. Majd lövök egy screenshot-ot ilyen figurán, és mutatom valamelyik nap. :)
Van tudomásod neked, vagy másnak arról, miért éppen kettős kereszt fejezi ki a dühöt?
Hm, igazából még sose gondoltam bele, hogy miért egy ilyen "jellel" fejezik ki a dühöt, valahogy nekem mindig egyértelmű volt, hogy ezt jelenti.
De jobban belegondolva, szerintem a mangákra vezethető vissza. Ugye a mangáknál nincs animáció, csak rajzok és panelek ("képkockák"), emiatt nehezebb a karakterek érzelmeit kifejezni - főleg mondjuk egyszerűbb rajzolású mangáknál lehet(ett) ez probléma.
Emiatt valahogy gondolom kialakultak ezek a hangulatjelféleségek.
De én szerintem nemcsak a japán kultúrában találkoztam már ezekkel, hanem nyugati rajzfilmek és képregények esetében is előfordultak, de lehet, ezek is japán hatásra - vagy pont fordítva, ezek voltak hatással a japánokra.
Én valami ilyesmi magyarázatra tudok gondolni, de ez tényleg csak tipp.
Köszi, hogy elmondtátok meglátásaitokat. :)
Az első beírónak ígértem a háromágút:
data.hu/get/9991436/vbncvbcvbwwqq.png
Ja bocs, vannak, akik bizalmi okokból jobb szeretnek online megtekinteni képeket, letöltés helyett.
Ugyanaz a háromágút tartalmazó anime képkocka:
Miután elmagyaráztad, már megértettem nagyjából, hogy néz ki, de köszi:D
Szerintem ez is azt fejezi ki, hogy a karakter mérges (vagy még esetleg azt, hogy meglepődik, de inkább mérges).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!