Tudnátok nekem olyan filmeket, sorozatokat, könyveket, animéket mondani amiknek nem happy end és/vagy elgondolkodtató a végük?
Filmek: Comet, I origins, A szobatárs, Fekete Hattyú, Kedves John!, Felhők fölött 3 méterrel, A nagy Gatsby.
Sorozat nem jut eszembe egy sem.
Sok könyvet olvasok, de komolyan azok közül sem rémlik egy sem :/
Anime:
Mahou Shoujo Madoka Magica
Shinsekai Yori
Code Geass
Wolf's Rain
Neon Genesis Evangelion
Katanagatari
Wass Albert: Ember az országút szélén (könyv)
-Itt az egész könyv elgondolkodtató, és megéri elolvasni, sokat lehet belőle gyarapodni.
-Ingyen PDF-ben is olvasható: [link]
Nem elgondolkodtató, de nem happy end-es jó filmek:
Keith
Tristan és Isolda
Anime:
Hotarubi no mori e
Shiki (Itt nézőponttól függ, én teljességgel utálom a végét. :D Az biztos, hogy nem egy boldogan éltek, míg meg nem haltak.)
Könyvek:
Úgy rémlik, az Andersen mesék ilyenek, mármint konkrét példával a Kis gyufaárus lány nem egy vidám sztori, de a Kis hableány is meghal a végén.
A majmok bolygója, Terra mind elgondolkodtató.
Hetedik
Viharsziget
Oldboy (2003-as!! az amerikai remake említésre sem méltó)
Eden Lake
Ezeken lehet agyalni.
Kutyaszorítóban
Sebhelyesarcú
anime:
- Shigatsu wa Kimi no Uso
- Hotarubi no Mori e (tudom,hogy mondták már előttem de ez egy fantasztikusan jó anime)
- Nerawareta Gakuen
könyv:
- Csillagainkban a hiba
- Alaska nyomában
- Papír városok ( ez a három mind John Green)
- Éhezők Viadala
- Közhelyek
filmek:
- Csillagainkban a hiba
Hirtelen nem jut eszembe több...
Film: Öngyilkosok szobája, Felhők fölött három méterrel, Ifjúság végrendelete (ez van könyvben is, de sajnos nem fordították le), talán a Camp X Ray-t is ideírnám,
Sorozat: Carrie Naplója, Szökés, Spartacus (bár utolsó kettő inkább keserédes befejezésű,de konkrétan egyikre se mondanám, hogy happy end-es)
Könyv: Az arab, Az arab szeretője (ugyanaz a történet, két szemszögből), Állattemető, Cujo, A menekülő ember, ha jól emlékszem a Tölgyfa a dombtetőn, és a Te és Én is ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!