Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Miért kell angolul énekeli az...

Miért kell angolul énekeli az anime openingekben?

Figyelt kérdés
Mi értelme van, hogy néhány sort vagy szavat angolul énekelnek, ráadásul borzasztó idétlen kiejtéssel?

2016. aug. 9. 23:24
 1/4 sándorjános ***** válasza:
51%
Meg akarják nyerni azt a közönséget is, akik nem értenek japánul, az angol meg világnyelv. Nem olyan fura dolog ez, rengetek Svéd metál zenekar irt csak angol szövegű zenéket cetera-cetera.
2016. aug. 9. 23:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem,de nagyon sok japán zenében van benne angol szöveg.Szerintem is a közönség elnyerése,meg mert lehet aranyosnak tartják,de közben nem az. :D
2016. aug. 9. 23:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

*szót

De ha megfigyeled akkor nem csak a dalokban van ez így.

Az élőnyelvben is (nemcsak animékben) használnak japánosított angol - szankju, oká, - (vagy akár német - karute, ) szavakat. Részben azért mert egyszerűen a japánban nem volt rá megfelelő szó, részben pedig azért amiért te is laptopot mondasz a hordozható számítógép helyett, vagy indexet irányjelző helyett.

2016. aug. 10. 11:49
 4/4 anonim ***** válasza:
78%

Az Elfen Lied openingje végig latin nyelvű. A Mirai Nikki első openingjének a refrénje "Eins, zwei, drei!"azaz német. Az Attack on titan első openingjébe úgy vannak német mondatok beleillesztve mintha azokat a titánok mondanák.

Miért csinálják, mert miért ne? Kérdezd meg a dalszövegírót.

2016. aug. 11. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!