Miért kell angolul énekeli az anime openingekben?
Figyelt kérdés
Mi értelme van, hogy néhány sort vagy szavat angolul énekelnek, ráadásul borzasztó idétlen kiejtéssel?2016. aug. 9. 23:24
1/4 sándorjános válasza:
Meg akarják nyerni azt a közönséget is, akik nem értenek japánul, az angol meg világnyelv. Nem olyan fura dolog ez, rengetek Svéd metál zenekar irt csak angol szövegű zenéket cetera-cetera.
2/4 anonim válasza:
Ezt én sem értem,de nagyon sok japán zenében van benne angol szöveg.Szerintem is a közönség elnyerése,meg mert lehet aranyosnak tartják,de közben nem az. :D
3/4 anonim válasza:
*szót
De ha megfigyeled akkor nem csak a dalokban van ez így.
Az élőnyelvben is (nemcsak animékben) használnak japánosított angol - szankju, oká, - (vagy akár német - karute, ) szavakat. Részben azért mert egyszerűen a japánban nem volt rá megfelelő szó, részben pedig azért amiért te is laptopot mondasz a hordozható számítógép helyett, vagy indexet irányjelző helyett.
4/4 anonim válasza:
Az Elfen Lied openingje végig latin nyelvű. A Mirai Nikki első openingjének a refrénje "Eins, zwei, drei!"azaz német. Az Attack on titan első openingjébe úgy vannak német mondatok beleillesztve mintha azokat a titánok mondanák.
Miért csinálják, mert miért ne? Kérdezd meg a dalszövegírót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!