Milyen kiemelkedően jó animéket ajánlanátok?
Ezer meg egy hasonló kérdés van, szemeztem is pár animével, de kicsit bizonytalan vagyok. Most fejeztem be a Monogatari Series: Second Season-t, és teljesen levett a lábamról.
MAL listám:
Amilyenekre gondolok/szeretnék:
Említett Monogatari Series
Code Geass
Kiseijuu
Mahou Shoujo Madoka Magica
Neon Genesis Evangelion
Rainbow
Shinsekai Yori
Steins;Gate
Wolf's Rain
Amik tervezettek ilyen szempontból, ezek közül is ajánlhattok, hogy melyiket érdemes elkezdeni:
Mushishi
Monster
Ginga Eiyuu Densetsu/Legend of The Galactic Heroes
Yojouhan Shinwa Taikei/The Tatami Galaxy
Sword of the Stranger
Cowboy Bebop
One Outs
Berserk
Kaiji
NHK ni Youkoso!
Phantom: Requiem for the Phantom
Haibane Renmei
Gankutsuou
Planetes
Akagi
Dennou Coil
Mononoke
Terra e... (2007)
Ergo Proxy
Kaiba
Serial Experiments Lain
Casshern Sins
RahXephon
Texhnolyze
Aria (The Origination miatt)
Aki ismeri a fentebbi címeket, az bizonyára tudja, milyen animékre gondolok. Előre is köszönöm a segítséget:)
Na, hát a fent említettek közül ezekrõl tudok véleményt mondani:
-Mushishi
Nagyon nagyon egyedi darab, epizodikus jellege (és a fõszál hiánya) miatt én nem láttam értelmét pár résznél tovább nézni.
Azt nem mondom, hogy nem tetszett, de nekem túl nyugodt hangulata van és többször majdnem bealudtam rajta :D
-Monster
Ugyanazt tudom elmondani amit elõttem is elmondtak, alapvetõen jó ,csak túl van nyújtva. Sok mellékkarakter szerintem nincs eléggé kidolgozva és a befejezés sem nyerte el a tetszésemet.
-NHK
Ez lazább, humorosabb anime, mégis felbukkan pár elég komoly téma benne (de alapvetõen az agymenésen van a hangsúly).
Nekem tetszett, semmi extra, nem lett belõle örök kedvenc, de volt benne pár emlékezetes rész.
-Berserk
A legjobb japán fantasy. Pont.
Sokkal jobban járnál ha a mangával kezdenél, de nem rossz bevezetés a 97es sorozat sem. A filmeket, 2016os sorozatot messzirõl kerüld.
Amit hozzáadnék a listához:
Fate/Zero
Great Teacher Onizuka
Black Lagoon
Akkor jól gondoltam, hogy te vagy az:D Kicsit sajnálom, hogy neked nem tetszett, de hát ez van, nem jöhet be mindenkinek.
Berserk mangát elkezdtem, az első kötetet el is olvastam, és eddig nagyon tetszik, csak gondolkodom az animén is (imádom a szinkronhangokat, szeretem hanghoz társítani a karaktereket, ezért mindenképpen bele akarok nézni).
Fate/Zero megvolt, a GTO és a Black Lagoon pedig tervezett, de ezeket is "előrébb veszem" akkor^^ NHK-t kicsit komolyabbnak gondoltam, de szeretem az agymenéseket is (pl. Gintama). Illetve a GTO-t hittem inkább kicsit komolytalanabbnak, humorosabbnak.
Köszi a segítséget:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!