Anime zenék? (Nem engedte az oldal, hogy fel tegyem a kérdést mert túl rövid, ezt csak helyfoglalásnak írtam. )
Sziasztok! Csak úgy a kiváncsiság kedvéért teszem fel ezeket a kérdéseket: 1/ Szerintetek melyik animének vannak a legjobb zenéi?, 2/Nektek konkrétan melyik animés zene tetszik a legjobban (akár jelenettel együtt)?
Nekem: 1/Death note és a Code geass (szerintem nagyon jó zenéik vannak. 2/Az attack on titan utolsó részében amikor Erennek elborul az agya és brutálisan regenerálódva Anie után rohan link: https://www.youtube.com/watch?v=vtQk6EQnlQ4
Death Note, Code Geass tényleg nagyon jó OSTk, bár az utóbbinak van pár openingje ami kiállhatatlan.
Szerintem ezeknek még kiemelkedõ:
Fate/Zero
Elfen Lied
Madoka Magica
Umineko no Naku Koro ni
Berserk
FMAB (bár itt is van pár szörnyūség, de a legtöbb nagyon szép)
Konkrét kedvenc zenés jelenetet most így hirtelen nem tudok mondani, túl sok dolog jut eszembe. Ami biztos a top 5ben van, az a Code Geass utolsó epizódja amikor Lelouch diadalmenete alatt megszólal az 'All hail Britannia' aztán Fate Zeroból a Kiritsugu vs Kirei harc. Talán még a 3rd Impact az End of Evangelionból.
Az összes Yoko Kanno által komponált zenéjű anime, többek között:
Zankyou No Terror (ennek talán a legjobb)
Ghost In The Shell: Stand Alone Complex: 1-2. évad
Wolf's Rain
Cowboy Bebop
Jin-rou
Csodás zenéje van még:
Ghost In The Shell (95)
Neon Genesis Evangelion: Itt viszonylag kevés, de az a kevés zseniális.
JoJo's Bizarre Adventure sorozat: Az összes évadnak nagyon hangulatos és változatos zenei keveréke van.
Tengen Toppa Gurren Lagann és Kill la Kill: Ezeknél igazából csak kevés emlékezetes szám van, de azok tényleg nagyon jók.
A Death Note-ban tenyleg nagyon jok, a Code Geass-ra mar nem emlekszem :/
Amiknek altalaban nagyon jo szerintem a zeneje, azok a martial arts animek.
Pl.: Naruto, Dragon Ball, One Piece stb.
Es ami bennem az egyik legjobban megmaradt: Cowboy Bebop
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!