Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Manga rajzolás?

Manga rajzolás?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Mangát szeretnék rajzolni de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Valami ötlet? :)

2016. máj. 19. 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Papír, ceruza.
2016. máj. 19. 19:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt én is gondoltam, de nem tudom hogy hogyan kéne elkezdenem rajzolni XD Hogy először mit is kéne megcsinálnom?
2016. máj. 19. 20:19
 3/8 anonim ***** válasza:
youtube-on nézz tuturialt, illetve google képkeresőben is vannak egészen jó képek, amik lépésről lépésre mutatják meg. Ja, és gyakorolj sokat <3 Én majd nyáron szereném (új terv) megtanulni rendesen. Kezdésként talán másolhatnád már meglevő karakterek arcát, hogy utána majd fejből tudd a sajátjaidat alkotgatni.
2016. máj. 19. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Keress egyszerű rajzokat és másolj.
2016. máj. 19. 22:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönön a válaszokat! <3
2016. máj. 20. 06:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs sztorid, akkor aligha fog menni.

Egyébként ez a bevált módszer:

1. Megvan a sztori a fejedben, egy kidolgozottabb ötlet szintjén.

2. Fogsz egy lapot meg egy íróeszközt, és szépen, szövegesen elkezded leírni, hogy például "1. panel: 3 kölyök ül az asztalnál, reggeliznek, nincs szöveg; 2. panel: a lány azt mondja hogy..." és így tovább.

3. Aztán kitalálod, hogy hogyan rakod a paneleket, ezeket megrajzolod. Van akik először csak egy oldalt, de olyan is, aki minden panelt beoszt rajzolás előtt, az összes eddig megtervezett oldalon.

4. Majd mehet a panelek kitöltése, a sorrend értelemszerűen rajz, majd szöveg.

De amennyiben nem mangát, hanem manga stílusú, egyszerű képet akarsz rajzolni, legközelebb fogalmazz pontosabban. A manga a képregény, nem csak egy önálló kép.

2016. máj. 20. 21:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! ^^ Mangát szeretnék rajzolni, a történet már megvan, csak nem tudtam hogy hogyan kéne hozzákezdenem.
2016. máj. 21. 07:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez olyan bizarr, majdnem, mint a "Könyvet szeretnék írni, de nem tudom, miről"-típusú kérdések.

Ha nem tudsz rajzolni, keress egy aktív magyar mangakát, vannak bőven. A történeted le van írva? Forgatókönyv, minden? Mert akkor csak szépen el kezdened rajzolni. Persze, a vázlatolással sok papírt fogsz elhasználni, de sebaj, így tanul az ember. A papír felosztását megtalálod a neten vagy a korábbi Mondo magazinokban.

2016. szept. 7. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!